Keresés eredménye

Amilyen rövid, olyan izgalmas kaland a palóc Grand Canyon felfedezése

Amilyen rövid, olyan izgalmas kaland a palóc Grand Canyon felfedezése

Konfár Tibor 2023.05.05

A fővárostól alig másfél órányi autóútra, Nógrád megye északi peremén, Nógrádszakál határában csordogáló Páris-patak az Ipoly felé igyekezve vadregényes szurdokvölgyet vájt magának a lágyan hullámzó cserháti dombok közé, melyet egy rövid, ám annál élménydúsabb túrával bármikor felfedezhetünk.

Tovább

Izgalmas időutazás Ipolytarnócon

Ipolytarnóc neve ma már fogalom, az itt talált lábnyomos homokkövek, a hatalmas megkövesedett fenyő, illetve az itt kiállított bükkábrányi ősfák világhírű leletek, amelyeket egyszer, de inkább többször mindenkinek érdemes megnéznie. Ráadásul, mindez remek családi program is.

2022.06.20.

Medvekutya, krokodil és ősgyíkok Ipolytarnócon

Bővült a geológiai tanösvény legnépszerűbb része, a holografikus bemutató, és egy interaktív falat is létrehoztak. Idén 120 éve, hogy felfedezték a sok millió éves lábnyomokat a helyszínen, ennek alkalmából tematikus túrákat is szerveznek.

2020.07.15.

Még izgalmasabb lett Ipolytarnóc

Új élmények várják a látogatókat Ipolytarnócon. Megújult a lombkorona-tanösvény, hologramos vetítésen elevenednek meg az ősállatok az ősi lábnyomoknál, és készült egy mobilalkalmazás is, amelynek útvonalajánlóival bejárhatjuk az Bükki Nemzeti Parkot.

2018.04.17.