Keresés eredménye

Jó éve van a dél-alföldi búbos bankáknak

A hazai madárvilág egyik legszebb képviselőjével a Körös–Maros Nemzeti Park tájait járva szinte mindenfelé találkozhatunk. A fajt büdös bankának is hívják, és a nem túl hízelgő nevet nem ok nélkül ragasztották rá.

2023.08.10.

Egyre több a madár a dél-alföldi pusztákon

Az enyhe időjárás sok részlegesen vonuló madarat télire is itt marasztalt a Körös-Maros Nemzeti Park pusztáin, de már szép számmal tértek vissza olyanok is, amelyek ősszel mégis elrepültek melegebb területekre.

2023.02.23.

Több ezer vetővirág sárgállik a Dél-Alföldön

A szokásosnál jóval több vetővirág bújt elő augusztus utolsó napjaiban a kardoskúti Fehér-tó melletti löszfolton, amelynek egyik oka az idei súlyos aszály. De sok más szokatlan érdekességgel is büszkélkedik ez az apró védett virág.

2022.09.14.

Költéshez készülődnek a gólyatöcsök

A gólyatöcsöt régen széki gólyának is hívták, mert színezetével és hosszú lábaival nagyon emlékezet a fehér gólyára. A gólyatöcsök már visszaérkeztek a telelőterületekről és javában készülődnek a költéshez.

2021.04.23.

Pásztormadarak tűntek fel a Dél-Alföldön

A közelmúltban országszerte, több helyszínen is felbukkantak a pásztormadarak. Az elmúlt hetekben a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működési területén is megfigyeltek kisebb, homogén csapatokat és seregélyek közé vegyült egyedeket is.

2020.07.02.