Keresés eredménye

Erdőtüzek füstjében a PCT-n

1900 km – ennyinél tart Kércz Viktor és Makra Ákos Észak-Amerika és a világ egyik leghíresebb túraútvonalán, a 4270 km hosszú PCT-n. A féltávhoz közeledve egyre többször takarta erdőtüzek füstje a napfényt, és harapós kutyával, valamint trashnaptárat fotózó túrázóval is találkoztak az elmúlt hónapban.

2023.09.07.

Küzdelmek a washingtoni ősvadonban

Nem indult könnyen az amerikai kontinens meghódítása és a világ egyik legnagyobb presztízsű túraútvonalának teljesítése Kércz Viktor és Makra Ákos számára. A repülőről lemaradt csomagok, az összecsuklott túrabot, egy makacs légúti betegség és egy komolyabb lábfájdalom ellenére a páros mai bejelentkezése szerint úton van, és már 400 kilométer fölött jár. Összefoglaló a vártnál jóval fordulatosabb kezdetekről.

2023.07.27.

Felkészülés az amerikai vadonra – egy öt hónapos túra megtervezése

Kanadától Mexikóig, 5 hónapon keresztül tervez gyalogolni két magyar az amerikai kontinens egyik legkeményebb túraútvonalán. Vajon fel lehet-e készülni egy ilyen túrára Magyarország hegyeiben, és egyáltalán: hogyan kell megtervezni egy több mint négyezer kilométeres túrát? Kércz Viktorral és Makra Ákossal beszélgettünk felkészülésről, moszkítófelhőről, az itthoni élet szüneteltetéséről, és arról, hogy mikor kell kiszállni.

2023.07.07.

Magyar túrafilm készült „Európa legnehezebb túrájáról”

A Korzikát átszelő GR20 túraútvonalat járta végig Makra Ákos és Kércz Viktor, utóbbi pedig lehengerlő túrafilmet is készített a közel kéthetes túráról. Megnéztük a filmet, amit most az alkotók tapasztalataival és fotóival vegyítve be is mutatunk a GR20-szal egyetemben.

2023.03.10.

„Az emberek hajlamosak a félelmeiket pakolni a hátizsákba”

Kércz Viktor és Makra Ákos nem félt, és belevágtak életük eddigi legnagyobb kalandjába, a Pireneusok átszelésébe, teljesítve Európa legnehezebb túraútvonalát, a HRP-t. Menetelés és mászás csodás magashegyi tájakon, idegtépő bizonytalanság, embert próbáló, sokszor életveszélyes helyzetek és bölcs „nem”-ek. Interjú egy „Forrest Gump”-os túráról.

2021.10.29.

Vadkempinges téli kéktúra felejthetetlen élményekkel

8 nap a szabadban, több mint 200 km a végtelen sárban, jéghideg esőben, beszakadozó, befagyott lápokon át, a hirtelen jött 20-30 centis hóban, kidőlt fákon és járhatatlan ösvényeken keresztül, sokszor sötétben. Beszámoló egy embert próbáló kalandról.

2021.02.13.