Keresés eredménye

Küzdelmek a washingtoni ősvadonban

Nem indult könnyen az amerikai kontinens meghódítása és a világ egyik legnagyobb presztízsű túraútvonalának teljesítése Kércz Viktor és Makra Ákos számára. A repülőről lemaradt csomagok, az összecsuklott túrabot, egy makacs légúti betegség és egy komolyabb lábfájdalom ellenére a páros mai bejelentkezése szerint úton van, és már 400 kilométer fölött jár. Összefoglaló a vártnál jóval fordulatosabb kezdetekről.

2023.07.27.

Felkészülés az amerikai vadonra – egy öt hónapos túra megtervezése

Kanadától Mexikóig, 5 hónapon keresztül tervez gyalogolni két magyar az amerikai kontinens egyik legkeményebb túraútvonalán. Vajon fel lehet-e készülni egy ilyen túrára Magyarország hegyeiben, és egyáltalán: hogyan kell megtervezni egy több mint négyezer kilométeres túrát? Kércz Viktorral és Makra Ákossal beszélgettünk felkészülésről, moszkítófelhőről, az itthoni élet szüneteltetéséről, és arról, hogy mikor kell kiszállni.

2023.07.07.
​Sivatag (nem) csak kezdőknek - A Snow Canyon túraparadicsomában

​Sivatag (nem) csak kezdőknek - A Snow Canyon túraparadicsomában

Németh Imre 2022.11.08

A legtöbb ember fejében a sivatag Ausztráliával vagy az afrikai Szaharával, esetleg még a Kalahárival azonos. Pedig az amerikai kontinens déli, de még inkább az északi részén kiterjedt sivatagos területek uralkodnak Mexikó és az USA jelentős részén. Ilyen kő- és homoksivatag a Snow Canyon vidéke is, amely három nagy táj, a Mojave-sivatag, a Colorado plató és a Nagy-Medence sivatagjának találkozási pontjánál található. Ezért is rendkívül sokszínű és változatos, tehát ideális felfedeznivaló, kalandos túraterep!

Tovább