Keresés eredménye

Irány a Balkán! – Mesébe illő kanyon és a Kablar pompás szirtjei

Irány a Balkán! – Mesébe illő kanyon és a Kablar pompás szirtjei

Lánczi Péter 2021.08.11

Déli szomszédunk hegyei kimondottan látványos és izgalmas élményekkel hívogatják a turistákat, aminek átélésére mi csupán négy napot szántunk, de Szerbia természeti látnivalói, városai és fantasztikus kolostorai még e kevés idő alatt is mély benyomást tettek ránk. Utolsó túranapunkon a Nyugati-Morava folyó egy roppant látványos szakaszát, illetve a fölé toronyként magasodó fehér sziklaszirtjeit fedeztük fel, amiről bámulatos kilátás tárult elénk.

Tovább
Irány a Balkán! – Pazar kolostorok Közép-Szerbiában

Irány a Balkán! – Pazar kolostorok Közép-Szerbiában

Lánczi Péter 2021.08.03

Szerbia hegyei kimondottan változatos túratereppel és élményekkel hívogatják a turistákat, aminek megtapasztalására mi csupán négy napot szántunk, de még ebbe a kis időbe is rengeteg felfedezést tudtunk beleszuszakolni. Kolostorokat otthon is láthatunk, de ilyeneket biztosan nem!

Tovább
Irány a Balkán! – Kopaonik-túra a szerb-koszovói határon

Irány a Balkán! – Kopaonik-túra a szerb-koszovói határon

Lánczi Péter 2021.08.02

Déli szomszédunk hegyvidékei kimondottan változatos túratereppel és látnivalókkal hívogatják a turistákat, ennek ellenére e környék hírneve messze elmarad például a szlovák vagy erdélyi túrahelyszínekkel szemben. Szerbia középső része számunkra ettől csak még vonzóbb, már-már egzotikus túracélpontnak hatott, mindamellett, hogy ez a kirándulóhely sincs olyan messze: Budapestről csupán 7 óra autózással máris a Balkánon találhatjuk magunkat.

Tovább

Magával ragadó kisfilm a Duna és a Tisza találkozásáról

Gyönyörű képek és igazi balkáni romantika jellemzi Ljasuk Dimitry új kisfilmjét, a rá jellemző egyedi hangvétellel ismerhetjük meg a Duna és a Tisza találkozásának helyét és a környék látnivalóit, valamint bepillantást kapunk a helyiek életébe is.

2020.02.18.

Brutális állatmérgezés Szerbiában

Magyar kereső kutyák segítettek felderíteni egy újabb mérgezési hullámot Szerbiában. Egy parlagi sas pusztulásával kezdődött, Falco és Carlo több mint 20 állat tetemére bukkant, végül 34-re nőtt a mérgezéses esetek száma. 

2018.01.25.