Keresés eredménye

Feltölt és lenyűgöz a vácrátóti botanikus kert

Feltett szándékom volt, hogy fél nap alatt mindent megnézek. Ez persze nem jött össze, mert a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert hatalmas és tele van érdekességekkel. Remek program annak is, aki gyönyörű környezetben szeretne sétálni egy jót, és annak is, akik nyakig belemerülne a növények varázslatos világába.

2022.05.05.

Öt hely, ahol kora tavaszi virágmezők között sétálhatsz

Most, hogy országszerte mindenfelé szebbnél szebb virágok tündökölnek, bizonyára sokan szeretnének olyan helyeken kirándulni, ahol a kora tavaszi szépségek látványát közelről meg lehet csodálni. Túl az alcsúti hóvirágokon és a csáfordjánosfai tőzikéken most mutatunk pár kevésbé ismert virágos kirándulóhelyet.

2022.02.25.

Öt arborétum, ahol tárt karokkal vár a tavasz

Az utóbbi hetekben, napokban egyre másra mutatják meg magukat a szebbnél szebb virágok mindenfelé az országban. Az arborétumok is kezdenek tavaszi hangulatba kerülni, és az örökzöldek mellett most már egyéb növények is színt hoznak a sápadt tél végi tájba. Kora tavaszi virágmustra Tiszakürttől Vácrátótig.

2022.02.23.

Tavaszi virágözön – második felvonás

Virágos összeállításunk második részébe is jutott még jó néhány gyönyörű faj a mocsári gólyahírtől az egyhajúvirágig. Vannak közöttük gyakori fajok éppúgy, mint nagyon ritkák, két dolog azonban közös bennünk: mindannyian szépek és ezúttal is hazai természetfotósok képein mutatjuk meg őket.

2021.04.08.

Tavaszi virágözön – első felvonás

Ebben az időszakban bármerre is induljunk, mindenfelé szépséges virágokat látni. Kétrészes összeállításunkban a mostanában virágzó fajok közül mutatunk be jó néhányat, a tavaszi héricstől kezdve az odvas keltikén át a mocsári gólyahírig. Meseszép virágok, hazai természetfotósok gyönyörű képein.

2021.03.28.

Nyílnak a csillagvirágok és a tarka sáfrányok

A kora tavaszi virágok országszerte egyre több helyen bontják ki szirmaikat. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Duna menti ártéri erdőkben ligeti csillagvirágok, Nyárlőrinc mellett pedig tarka sáfrányok virágoznak.

2021.03.02.