Keresés eredménye

Nyerj Turista Magazinos vászontáskát!

Rendszeres olvasóink bizonyára felfigyeltek őszi budapesti tematikánkra, melynek keretein belül pár populáris és jó néhány kevésbé ismert fővárosi és főváros környéki helyszínt bemutattunk. Az alábbi kérdésekre ezekben a cikkekben rejlenek a válaszok.

2022.11.09.

Őszi kalandozások Budapest izgalmas zugaiban

Sok túraötlettel, remek sétacélpontokkal és soha nem hallott történetekkel bombáztuk az olvasót majd két héten keresztül, ezeket gyűjtöttük most csokorba. Ha a fővárosban vagy a környékén keresed a legjobb, legszínesebb kikapcsolódási lehetőségeket, olvass tovább.

2022.11.08.

Remeték útján a Pilis rengetegében

Ez a pálos szerzetesek által életre hívott túraútvonal többről szól a természetjárás puszta öröménél. Kísérő gondolataival a természethez és önmagunkhoz is közelebb kerülhetünk, miközben a Pilis felejthetetlen díszletében járunk.

2022.11.04.

Gellért-hegyi történetek

Ha az ember egy kellemes sétát szeretne tenni a fővárosban, valahol a természetben, ahol még szép kilátásban is lehet gyönyörködni, akkor a Gellért-hegy jó eséllyel ott van az első körös ötletek között. De még egy ilyen népszerű és jól ismert kirándulóhelynek is lehetnek titkai.

2022.11.04.

A Szeretet útján a természet varázsával

Egy új túrautat adtak át a visegrádi hegyek pompás környezetében a közelmúltban, ami a pálos rend kolostorait, történelmi és kulturális emlékeit, máig élő hagyományvilágát mutatja be. Ez alkalommal a három útvonalból álló Pálos út Visegrádról induló túrakörét, felejthetetlen látnivalóit, gondolatébresztő ösvényét mutatjuk be.

2022.11.02.

Szecessziós séta a Józsefvárosban

Budapest európai összehasonlításban is gazdag szecessziós műemlékekben, különösen igaz ez Pesten, ahol – kis túlzással – bármerre indulunk, csodaszép épületekbe futhatunk. Mi ezúttal a VIII. kerületben, a Józsefvárosban sétálunk, ahol a szecesszió rajongóit gyönyörű meglepetések érhetik.

2022.11.01.

Felejthetetlen programok borongós őszi napokra

Összeállításunkban olyan fővárosi programlehetőségeket sorakoztatunk fel, amelyek szuper kikapcsolódást nyújthatnak akár az egész család számára esőnap esetén, de persze egy napsütéses vasárnap délután is megállják a helyüket.

2022.10.31.

​Egy tökéletes bakancslistás hely: a Nyakas-kő

Közel van a fővároshoz, remek túrákat lehet lejárni a környékén, de a hatalmas, érdekes formájú sziklaformáció már önmagában is lélegzetelállító. Ha valakinek ez nem lenne elég: egy „titkos” légvédelmi bázis is van a közelében, és a geoládavadászok se mehetnek haza üres kézzel.

2022.10.28.

Átszeltük Érdet a LevenDuna túraúton

Ha azt hitted, Érden nem lehet kirándulni, nagyot tévedtél: Fenyves-Parkváros levendulásától Ófaluig, azaz a Dunáig kanyarog a város tavaly kijelölt, 16 kilométeres túraútvonala. Végigmentünk rajta, és vegyes érzéseink vannak.

2022.10.28.

A Farkas-hegyi repülőtér története és a vitorlázórepülés hőskora

A Budaörsi-kopárok jellegzetes csúcsán évente ezrek tekintik meg azt a V betűt formázó, egy vitorlázórepülő szárnyából készült emlékművet, amely a magyar vitorlázórepülés megszületése, illetve hőskora előtt tiszteleg. Ritkán látható archív felvételekkel idézzük meg a múltat és a „Katlan” történetét.

2022.10.27.

Vasgyári capriccio a csepeli rozsdaövezetben

Van Budapestnek egy cirka 200 hektáros területe, amiről bár sokan hallottak, ismerni kevesen ismerik. Egyszerre pusztuló gyárnegyed, ugyanakkor lélegző, nyüzsgő ipartelep, kísértetváros és izgalmas beton-, acél- és rozsdalabirintus. Megnéztük az egykori Csepel Művek egyedi hangulatú világát, és egy kovácsüzembe is ellátogattunk.

2022.10.27.

Források útján a fehér szerzetesek nyomában

Az újonnan kialakított Pálos út a természet és a lelkiség kapcsolatát hirdeti, melynek együttese nem csupán elkalauzol bennünket a budai tájaktól a szerzetesrend bölcsőjének számító Pilis és Visegrádi-hegység változatos környezetébe, de kísérő gondolataival az átszellemülést és elmélyülést is elősegíti.

2022.10.25.

Családi túrák Budapest környékén

Bár őszi szünet idén a legtöbb iskolában nem lesz, a november elejei hosszú hétvégén azért akad néhány szabad napunk, amikor nyakunkba vehetjük a hegyeket-völgyeket. Most olyan túrákat ajánlunk a főváros közelében, amelyek nem túl hosszúak, cserébe viszont látványosak, így nagyobb ovis, illetve kisiskolás gyerekekkel is teljesíthetők.

2022.10.24.

Tényleg feneketlen a Feneketlen-tó?

Aki egyszer is üldögélt a Kosztolányi Dezső térnél lévő kis tó partján, biztosan elgondolkodott azon, vajon miért kapta Buda egyik legszebb fekvésű tava a feneketlen jelzőt? A meglepő név mellett számos titok és városi legenda is kapcsolódik hozzá. Utánajártunk a tó történetének.

2022.10.24.