Keresés eredménye

Izgalmas időutazás Ipolytarnócon

Ipolytarnóc neve ma már fogalom, az itt talált lábnyomos homokkövek, a hatalmas megkövesedett fenyő, illetve az itt kiállított bükkábrányi ősfák világhírű leletek, amelyeket egyszer, de inkább többször mindenkinek érdemes megnéznie. Ráadásul, mindez remek családi program is.

2022.06.20.

Bükkábrányi ősfák

Láttál vagy tapintottál már több millió éves fákat? Cikkünkből kiderül, hol teheted ezt meg, és arról is mesélünk, milyen utat jártak be a különleges ősfák.

2022.03.23.

Medvekutya, krokodil és ősgyíkok Ipolytarnócon

Bővült a geológiai tanösvény legnépszerűbb része, a holografikus bemutató, és egy interaktív falat is létrehoztak. Idén 120 éve, hogy felfedezték a sok millió éves lábnyomokat a helyszínen, ennek alkalmából tematikus túrákat is szerveznek.

2020.07.15.

Ezeken a helyeken sétálhatsz a lombkoronában

Éppen egy évvel ezelőtt adták át a kaszói lombkorona-tanösvényt, azóta pedig szinte gombamód megszaporodott a hasonló erdei objektumok száma. Ha szereted ebből a rendhagyó perspektívából megcsodálni a természetet, most elmondjuk, hol teheted ezt meg.

2018.05.25.

Még izgalmasabb lett Ipolytarnóc

Új élmények várják a látogatókat Ipolytarnócon. Megújult a lombkorona-tanösvény, hologramos vetítésen elevenednek meg az ősállatok az ősi lábnyomoknál, és készült egy mobilalkalmazás is, amelynek útvonalajánlóival bejárhatjuk az Bükki Nemzeti Parkot.

2018.04.17.

Ipolytarnóc, a palóc Pompeji

Ha Szécsénytől északra, a szlovák határ felé autózunk, elénk tárul a festői szépségű nógrádi táj látványa. A szelíd dombvidék mélyén egy évmilliókkal korábbi, trópusi világ kőzetrétegekbe zárt üzenete vár türelmesen arra, hogy megfejtsük a titkait.

2015.08.23.

Láperdei kirucannás és vulkánkaland - Programajánló hétvégére

Nem, nem speciális túlélőtúrákra szeretnénk rábeszélni a júniusi kánikulában, hanem olyan időtöltési lehetőségeket ajánlunk a nyár első hétvégéjére, ahol akár a lurkókkal együtt, akár baráti társasággal vagy kettesben is jól érezhetitek magatokat. Sőt. A legedzettebbek egy izzasztó, de annál szebb teljesítménytúrán is próbára tehetik erejüket.

2015.06.04.

Még gazdagabb lehetett az Ősvilági Pompeji

Kiderült, hogy Ipolytarnóc területén 17-18 millió évvel ezelőtt a mai hüllőkre és kétéltűekre emlékeztető állatok is éltek azon 11 gerinces faj mellett, melyeket eddig fedeztek fel az Ősvilági Pompejinek is nevezett területen.

2015.03.03.

VONATTAL AZ ŐSMARADVÁNYOKHOZ

A MÁV-START 2012. szeptember 29-én rendkívüli vonatot indít a régmúltba, az ősvilági katasztrófához! A Novohrad-Nógrád Geopark kapuja várja a bátor időutazókat.

 

2012.09.21.