Keresés eredménye

Látogatások a napos oldalra

A nyomasztó novemberi köd áttörésére kínálnak lehetőséget legmagasabb hegységeink, amelyek kilátópontjaira felkapaszkodva a felhők napos oldalát is felfedezhetjük - kis szerencsével és körültekintő tervezéssel, no meg a Természetjáró.hu válogatásának segítségével.

2022.11.23.

​Egy tökéletes bakancslistás hely: a Nyakas-kő

Közel van a fővároshoz, remek túrákat lehet lejárni a környékén, de a hatalmas, érdekes formájú sziklaformáció már önmagában is lélegzetelállító. Ha valakinek ez nem lenne elég: egy „titkos” légvédelmi bázis is van a közelében, és a geoládavadászok se mehetnek haza üres kézzel.

2022.10.28.

Színes erdők hétvégéje

Csodálatos indián nyárral érkezik október első hétvégéje. Ilyenkor a színesedő erdők, a kellemes hőmérséklet és a simogató napsütés még azokat is kicsábítja a természetbe, akik nem rendszeres kirándulók. A Természetjáró kínálatából olyan túrákat ajánlunk, amelyek során teljes pompájában gyönyörködhetünk az őszi erdő színkavalkádjában. A Bükkben a mindig látványos, de ilyenkor különösen lenyűgöző Bükk-fennsíkot szeljük át, a Vértesben bíborvörös cserszömörcék színezik a tájat, a Börzsönyben a Dunakanyarra nyíló fantasztikus panorámákat élvezhetünk, míg e heti Kéktúra szakaszunk során a Balaton-felvidék aranysárgába hajló szőlői garantálják az őszi hangulatot.

2022.10.05.

Esőre áll? Akkor is van pár túratippünk

A Természetjáró.hu kínálatából ezúttal egy mátraalji kilátásgyűjtő túrát, a Nagy-Szénás kincseinek felfedezését, és a Zalaegerszeghez közeli Horhosok útját ajánljuk, az Országos Kéktúrából pedig a 4. szakaszt, amely a „keszthelyi riviéra” felől Tapolcáig vezet, parádés kilátást kínálva a Balaton-felvidék tanúhegyeire.

2022.09.30.

Hegyaljai barangolás Mádtól Sátoraljaújhelyig

A Tokaji borvidék a borkóstolóktól kezdve a gasztronómiai programokon át a dűlőtúrákig számos izgalmas, borokhoz kapcsolódó programot kínál. Mi most olyan hegyaljai látnivalókból szeretnénk egy kis ízelítőt adni, amelyek a borvidék gazdag múltjáról mesélnek.

2022.09.22.

Vándorlások hegyeken át

Egy táj megismerésére mi sem alkalmasabb, mint egy vándortúra a térségen át. Heti túraajánlónkban a Természetjáró.hu kínálatából az ország legkülönbözőbb pontjairól válogattunk olyan látványos és átmenő útvonalakat, amelyeknek kezdő- és végpontja között is egyszerű a közlekedés.

2022.09.22.

Könnyed, látványos túrák laza terepen

Szemet gyönyörködtető attrakciókat nem csupán a legnehezebben megmászható hegyek tetején találunk. A Természetjáró.hu kínálatából ezúttal olyan túrákat válogattunk össze, amelyek könnyű, csekély szintemelkedést tartogató terepen vezetnek, mégis egyedi és gyönyörű tájakat mutatnak be.

2022.09.15.

​Őszindító erdei túrák

Az ország négy szélső pontján ajánlunk a Természetjáró.hu kínálatából négy tartalmas túrát a környék leglátványosabb hegyein. Az erdőben éjszakázás lehetősége is adott minden helyszínen, hogy a szarvasbőgés kezdetével megéledő szeptemberi éjszakákat személyesen tapasztaljuk meg a hegyen.

2022.09.02.

Csendes túraútvonalak a nyár végére

E heti túraajánlónkban ötletet adunk azoknak, akik a dunakanyari hegyek békésebb, erdős oldalára kíváncsiak, vagy szívesen bevállalnak egy hosszú, közepes nehézségű túrát a Kőszegi-hegységben, a Balaton-felvidéken vagy a Tokaji-hegységben.

2022.08.26.

Töbrök, barlangok, hófehér sziklák: a mészkőhegyek csodái

A nyári melegből a lombok hűvösébe csábítja a kirándulókat és bringásokat a Természetjáró.hu eheti túraajánlója. Ebben a válogatásban olyan útvonalakkal találkozhattok, amelyeken a mészkőhegységek különleges formakincse van a fókuszban. A fehéres színű kőzet felszíne víznyelőket, töbröket, dolinákat, a mélye pedig barlangokat, cseppköveket rejt.

2022.08.11.

Négy szuper túraötlet a Mecsektől a Bükk-vidékig

A Természetjáró.hu folyamatosan bővülő kínálatából erre a hétvégére is válogattunk pár klassz túraútvonalat. Ezúttal három kitűnő hangulatú erdőségben teszünk könnyű körtúrát, és az ország egyik legrégebbi menedékházában is pihenhetünk.

2022.07.29.

Őserdő a Bakony szívében - Burok-völgy

Vannak különleges helyek, ahol a természetélmény olyan erős, hogy elfogynak a jelzők, a szavak. Ahol nagyon másabb a táj, ahol nem mindennapi ott lenni, és az ember úgy érzi, mintha nem is Magyarországon járna. Pedig ott jár. A Burok-völgy a Keleti-Bakonyban ilyen hely.

2022.07.13.