Ezek voltak a kedvenc cikkeitek 2021-ben

Motorik park, bakonyi tóstrand, fehér őz, lebegő nyulak és a „titokzatos kékestetői csúcskő bekerültek az idei év legnépszerűbb témái közé. Íme legolvasottabb cikkeink top 10-es listája.

Szerző:
Turista Magazin
2021. december 31.

Motorik park, bakonyi tóstrand, fehér őz, lebegő nyulak és a „titokzatos kékestetői csúcskő bekerültek az idei év legnépszerűbb témái közé. Íme legolvasottabb cikkeink top 10-es listája.

1. Motorik park az élen

Érdekes, hogy tavaly egy vicces állatfotós anyagunk lett a legolvasottabb, 2021-ben viszont a top 10-be sem fért be az idei vicces állatfotós összeállításunk, ám ami még érdekesebb, hogy egy olyan cikkünk lett toronymagasan az első, amelyre senki sem számított a szerkesztőségben. Az idei győztes nem más, mint a Motorik parkos anyagunk, tádááám! Szigeti Ferenc kollégánk írása szó szerint felrobbantotta a forgalmunkat, így vettük a célzást és visszatérünk még a témára. Aki pedig lemaradt volna a Motorik park(ok) bemutatásáról, ide kattintva tudja bepótolni.

2. „Titkos tóstrand” a Bakonyban

Tikkasztó nyári kánikulában tettük ki az Eldugott, hangulatos tóstrand, ahol tömeg nélkül csobbanhatsz a Bakonyalján című cikkünket, és meg is hozta az eredményét, ugyanis a második helyre kúszott fel az idei összesítésben. Ebben persze benne van az is, hogy a Bakony, mint téma már önmagában is hívószó, a „titkos tóstrand” pedig már csak hab volt a tortán. A tényleg szuper helyről ide kattintva tudhattok meg többet.

3. Miért ne építsünk kőtornyokat?

Kisebb-nagyobb kőtornyokkal a patakpartoktól kezdve a magashegységekig sok helyen lehet találkozni. A Himalájában például imádságként vagy a halottak előtti tisztelgésre szolgálnak, de a magashegységekben gyakorlati funkciójuk is lehet a kőrakásoknak, például utak jelzésére használják. A legtöbb esetben azonban elég öncélúan, pusztán „nyomot hagyok magam után” céllal jönnek létre, ami bizonyos helyeken természetkárosítással is járhat. Ennek a megosztó témának járt utána a harmadik helyre befutott cikkünk.

4. Lebegő nyulakkal van tele az erdő

Külön öröm, hogy egy április elsejei tréfánk is bekerült a top 10-be, méghozzá a lebegő nyulas cikkünk. Az álhírt Daróczi Csaba díjnyertes fotósorozata ihlette, és az a legviccesebb, hogy hiába gondoltuk óriási blődlinek a dolgot, néhányan komolyan vették, köztük egy országos kereskedelmi tévé szerkesztője is, aki elérhetőséget kért a cikkben „nyilatkozó” Dr. Füves Oszkár biológus professzorhoz. Először azt hittük, ezt is egy áprilisi tréfának szánták, de hamar kiderült, hogy nem :))))). Aki kedvet kapott az álhírekhez, klikk ide.

5. A kékestetői csúcskő titka

Egy átlagos családi kirándulásnak indult az ország legmagasabb pontjára, és az idei év ötödik legolvasottabb anyaga sült ki belőle. Ehhez nem kellett más, mint két kíváncsi gyerek és egy kis nyomozás. Az ide kattintva elérhető cikkünkben minden kiderül a Kékestetőn ácsorgó nemzetiszínűre festett csúcskőről, amely több évtizede az egyik legnépszerűbb fotótéma, mégis alig tudunk róla valamit.

6. A földrajz is lehet népszerű

Okosabb vagy földrajzból, mint egy nyolcadikos címmel ment ki még az év elején egy kvízünk, ami a jelek szerint nagyon megmozgatott benneteket, mert a hatodik helyre jutott. A kvízeink egyébként népszerű tartalmak szoktak lenni, de ez messze megelőzte a többit, ezért aki kihagyta volna, klikkeljen ide, és tegye próbára a tudását.

7. Fehér őzbak Borsodból

Látszik, hogy a csodaszarvas legendájával átitatott ország vagyunk, mert a különleges agancsosokkal foglalkozó cikkeink mindig népszerűek, ám a borsodi fehér őzbak mindent vitt a maga kategóriájában. Az ominózus cikkben látható fotókat elnézegetve érthető a siker, a cukiságfaktor az egekben, ráadásul az is kiderül az írásból, hogy mi a különbség az albinizmus és a pigmenthiány között.

8. Tárt kapukkal várnak az arborétumok

Részben a covid miatti lezárásoknak köszönhető a tavaszi arborétumos összeállításunk sikere, hiszen igencsak beszűkült kikapcsolódási lehetőségek köre. Az arborétumok többségét szerencsére nem érintették a korlátozások, ezért összegyűjtöttük belőlük 6+1-et, és a siker szerencsére nem maradt el. Bár most télvíz idején nem éppen a legszebb arcukat mutatják ezek a helyek, érdemes átnézni a listát és felvenni valamelyiket a tavaszi bakancslistánkra.

9. Budapest egyik legszebb Duna-parti sétánya

„Egy hely a városban, ahol azonnal körülvesz a természet, méghozzá ott, ahol a legkevésbé számítanál rá. Ártéri fák árnyas lombsátra kilométereken keresztül, hihetetlen folyóparti kilátásokkal. Ligetek, parkok, nádasok, hattyúk, vadkacsák, csend és lustán hömpölygő Duna.” Ugye, hogy milyen csábítóan kezdődött az idei 9. legolvasottabb cikkünk? Teljesen jogosan került be a top 10-be, ráadásul egy tényleg szuper helyszínt mutattunk be, így aki kihagyta volna, gyorsan klikk ide.

10. Legális vagy illegális kaland a vadkempingezés?

Akármilyen furcsán hangzik, de arra a kérdésre, hogy lehet-e Magyarországon legálisan vadkempingezni, nem lehet egyértelműen és általánosságban véve azt mondani, hogy igen vagy nem. Mi mégis megpróbáltunk utánajárni, és értelmezni az erre vonatkozó jogszabályokat, valamint a gyakorlati megvalósításukat. Így utólag már nem biztos, hogy megint belevágnánk, de végül tényleg egy olyan cikk készült el rengeteg munka és egyeztetés után, ami alaposan körüljárja a témát. Akit érdekel a dolog, készítsen be egy jó erős kávét és dőljön hátra, mert hosszú, de annál alaposabb olvasmány lapul itt a link alatt.


Nagyon szépen köszönjük az egész éves figyelmet és biztató sorokat, ígérjük jövőre ugyanezzel a lendülettel folytatjuk. Addig is jó pihenést és boldog új évet kívánunk mindenkinek!


Cikkajánló