Keresés eredménye

Láncos csúcshódítás a Kis-Fátrában

Turisztikai szempontból az Északnyugati-Kárpátok egyik legizgalmasabb hegye a Nagy-Rozsutec, amire izgalmakban bővelkedő, láncokkal biztosított útvonal, egyben Szlovákia talán legjobb túrája vezet fel. A távolról is hívogató megjelenésű szirt tetejéről fantasztikus a kilátás, de önmagában az ösvény vonalvezetéséért is megéri megmászni. Egésznapos, technikailag és fizikailag is küzdelmes túra kalandvágyóknak a Természetjáró kínálatából.

2023.08.02.

Három nap a magasban: a Kis-Fátra gerinctúrája

Túráztál már az erdőhatár fölött napokig? Ha nem, van egy ötletünk: ezúttal Szlovákia és a Kárpátok talán legkompaktabb magashegyi gerinctúra-útvonalát, az ideális hosszúságú, kényelmesen teljesíthető Kis-Fátra gerinctúrát mutatjuk be a Természetjáró kínálatából.

2023.06.01.

Három az egyben családi szurdoktúra a Kis-Fátrában

Van ennél nagyobb, van mélyebb, látványosabb és van vadregényesebb szurdok is a Kárpátokban, de olyan, hogy három, egymást követő szurdokon mászhatunk végig, ráadásul egy könnyebb túra keretében, akár családdal is - olyan valószínűleg nincs máshol.

2023.04.03.

5+1 újabb különleges felvidéki túraterep kicsiknek és nagyoknak

Itt a nyár, ha éppen nem a vízparton vagyunk, vágyunk a hegyekbe. Ugyanakkor az utazási korlátozások feloldásával azért minden bizonnyal nem szűnt meg a félelem egyről a kettőre. Mutatunk 5+1 újabb felvidéki túraterepet, családi túrától a többnapos gerincvándorlásig, ahol jó eséllyel nem fogsz tömegekbe botlani.

2021.06.25.

Téli gerinctúra a Kis-Fátrában - A becsapós nevű óriás

Elképzeli az ember, hogy amerre néz, a szikrázó napsütésben vakítóan fehér hótakaró födte magas hegycsúcsokat lát, na meg az ég kékjét, s lenyűgöző a téli hegyvilág látványa. Aztán megérkezik a helyszínre, és ami fogadja: sűrű köd, metsző, hideg szél, jegessé csontosodott hó, tulajdonképpen nem sok minden, amiért a karácsonyi asztal mellől megérte fölállni.

2016.02.21.