Keresés eredménye

Végtelen nyugalom a Nyírség kies homokvidékén

Végtelen nyugalom a Nyírség kies homokvidékén

Soós Lajos 2022.11.22

Ritkán adatik meg az Országos Kékkörön, hogy körtúrában tegyünk meg egy etapot, és végig a kéken tudjunk haladni. Nos, ennek is eljött az ideje, hisz Létavértes környékén egy nagy kanyart tesz meg az Alföldi Kéktúra, melynek során kiindulási pontunkra fogunk visszaérni, miközben csodás réteket, lápokat, erdei szakaszokat érintünk, és persze mindenhol a hatalmas homokmezők.

Tovább
Őszi túra a Nyírség homokvidékén

Őszi túra a Nyírség homokvidékén

Soós Lajos 2022.11.02

Az idén is úgy alakult, hogy a Kéktúrázás napján az egyik szakasz házigazdái voltunk. Ezúttal a Nyírségben néztünk ki egy szakaszt. Hogy ne maradjunk szégyenben a sokat látott jelentkezők körében, ezért egy nulladik napot is tartottunk, hogy formába hozhassuk magunkat a nyírségi homokban és a nyírségi homokbuckák között. A tréninget Nyírlugos és Nyíracsád között tartottuk meg bő 16 km-en, és persze a kalandok sem kerültek el bennünket ezúttal sem.

Tovább
Kéktúrázás napja a Nyírség homokbuckái között

Kéktúrázás napja a Nyírség homokbuckái között

Soós Lajos 2022.10.13

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is örömmel éltünk az MTSZ által felajánlott lehetőséggel, hogy a kéktúrázás ünnepnapján vezessünk egy szakaszt október első szombatján. Idén is 2 az 1-ben túrát választottunk, összekötöttük a kellemest a hasznossal, és olyan etapra szavaztunk, melyet még nem teljesítettünk az Alföldi Kéktúrán. Így esett, hogy a Halápi Csárda-Nyíracsád közötti 135-ös számú, 25 km-es táv rajtjában találtuk magunkat október 8-án, reggel negyed nyolckor.

Tovább

Idő- és űrutazás a Nyírség szívében

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy az Alföldi Kéktúra túl unalmas, érdemes sorra venni néhány olyan érdekességet, ami köré nem is kellenek hegyek. A magyar űrhajós, Farkas Bertalan szülőfalujában, Gyulaházán jártunk.

2018.08.23.

Fenntarthatóság mindenekelőtt - A Harangodi Erdészeti Erdei Iskola

A személyiségfejlesztés, a környezeti nevelés előremutató újragondolása és a kulturális javak megőrzése is szerves részét képezi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei erdei iskola stratégiájának. Az intézmény a Napkor község határában fekvő Harangodi erdő fenyői, nyárfái és tölgyei között bújik meg.

2014.10.13.

Trappolj Tarpán!

A XI. Tarpai Szilvanapok keretében már 5. alkalommal szervezi meg a Nyírségi Turista EgyesuĚˆlet a Tarpa Trapp gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrákat 2014. 09. 27-én.

2014.09.24.