Keresés eredménye

Cölöpszafari Székesfehérvár közepén

Cölöpszafari Székesfehérvár közepén

Hidvégi Brigi 2023.08.18

Kevés olyan tanösvényen jártunk eddig, ahol pontosan azt kapjuk, amit a színes tájékoztatótáblák megígérnek nekünk, a székesfehérvári Sóstó tanösvény ismertetői azonban egy kicsit sem ferdítenek a valóságon. Az itt megtett 8 km-es séta egyenesen felér egy szafarival, ugyanis lépten-nyomon valamilyen érdekes élőlénybe botlunk.

Tovább

Sóstó, ahol a természet és a város összeér

Különös hely a székesfehérvári Sóstó. Itt egyszerre lehetünk bent a városban és kint a háborítatlan természetben. Legalábbis így érzi az ember, amikor a hatalmas nádasban kialakított pallósoron sétál, mindössze két kilométerre a belvárostól.

2022.09.23.

Modern állatkórház nyílt Székesfehérváron

A Sóstó Vad- és Madármentő Központot a legújabb orvostechnológiai eszközökkel szerelték fel. A műtőben és a vizsgálóban zajló eseményeket a hortobágyi madárkórházhoz hasonlóan látogatók üvegen keresztül nézhetik.

2021.08.24.

Varázslatos skanzenek tavaszra

Dédszüleink tudták, hogyan kell egyetlen tölgyfatörzsből hajót készíteni, jól ismerték a természet törvényeit, az élet és halál mindennapjaik természetes része volt. A Turista Magazin most négy olyan skanzent ajánl neked, amelyekben te is részese lehetsz picit egy rég letűnt világnak, és ami családi programnak is tökéletes egy szép tavaszi hétvégén.

2015.05.06.

Makkvetéstől csemeteültetésig

A XVIII. Erdők Hete rendezvény keretében, az alapításának huszadik évfordulóját ünneplő NYÍRERDŐ Zrt.
Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolája invitál kicsiket és nagyokat látványos, több állomással kialakított, tanösvény-jellegű erdei sétájára a Sóstói erdőbe.
 

2014.09.19.

Sóstói libaságok

Liba szépségverseny, bájgúnárok viadala, lúdhúsból készült ételek lakomája és a hagyományoknak megfelelően, az új bor kóstolgatása is szerepel az idei Márton-napi vígasság programjában, a Sóstói Múzeumfaluban.

2013.11.05.