Dombvidéki túrák

A Természetjáró rengeteg túrája közül ezúttal olyan útvonalakat ajánlunk, amelyeken a hazai dombságokat fedezhetjük fel.

2023.06.08.

Ipoly menti barangolás az ártér csodavilágával

Gazdag élővilágú mocsarak és lenyűgöző rétek váltogatják egymást Drégelypalánk és Dejtár közötti határ menti vidéken, aminek egyedi hangulatát időről időre a szeszélyes Ipoly táplálja. Gyalog vagy bringával mi is részesei lehetünk ennek kevesek által ismert eldugott idillnek, aminek felfedezéséhez feltétlen érdemes távcsövet vinni magunkkal.

2023.06.03.

Három nap a magasban: a Kis-Fátra gerinctúrája

Túráztál már az erdőhatár fölött napokig? Ha nem, van egy ötletünk: ezúttal Szlovákia és a Kárpátok talán legkompaktabb magashegyi gerinctúra-útvonalát, az ideális hosszúságú, kényelmesen teljesíthető Kis-Fátra gerinctúrát mutatjuk be a Természetjáró kínálatából.

2023.06.01.

Öt szuper tipp hazai szurdokélményekhez

A hazai terep kihagyhatatlan túracélpontjai közül válogattunk össze néhányat, melyek az értékekben gazdag élővilág, az izgalmas földtani képződmények és lenyűgöző sziklatáj mellett felejthetetlen élményeket is tartogatnak.

2023.05.30.

Vártúrák a Balaton-felvidéken

A „magyar tenger” környezetének egyediségét nem csupán a kikapcsolódást jelentő pompás víztükör, a szigetszerűen kiemelkedő, pazar sziklaformákat elénk táró tanúhegyek és a gasztronómiai élmények adják, hanem megannyi történelmi látnivaló is, amelyek felkeresése egyszerre lehet családi program és felfedezéseket tartogató túrakaland is.

2023.05.26.

Tekerj el a Balatontól: kerékpáros túrák a tó nyugati csücskében

Ha már háromszor körbetekerted a Balatont, vagy nem szeretnél túlságosan messze elkalandozni a településtől, ahol nyaralsz, érdemes kipróbálni a partközeli, de attól eltávolodó kerékpáros útvonalakat. A Balaton nyugati részében számos, jól kitáblázott túraút ad erre lehetőséget, mi most kettőt ki is próbáltunk.

2023.05.24.

​Reszketés és tekerés a Fertő tónál

A Fertő tó környéke az egyik legjobb hazai terep egy kiadós bringázására, nem véletlenül szervezte oda a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) új bringás alkalmazásának gyakorlati bemutatóját. Sajnos, az égiek másként látták a dolgokat.

2023.05.23.

Szurdoktúra a Szádelői-völgyben

A magyar–szlovák határtól néhány kilométerre egy igen látványos, kirándulásra csábító szurdokot találunk. Vadregényes kanyon, változatos sziklaalakzatok, virágos rétek és festői kilátások várnak ránk Szádelő völgyében. Érdemes egy egész napot rászánni a felfedezésére, ha Észak-Magyarországon vagy Aggtelek környékén járunk.

2023.05.22.

A Mecsek legszebb részeit fűzi fel a Baranya megyei túramozgalom

A soron következő jelvényszerző túránk első pillantásra elég nagy vállalkozásnak tűnhet, ám ha elhivatott természetjárók vagyunk, és a kijelölt útvonalak követésével szemben előnyben részesítjük a saját magunk által megtervezett, komplex túraterveket, akkor e mecseki expedíció teljesítésével valóban a hegység turistájává, igazi ismerőjévé válhatunk.

2023.05.18.