MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

HOSSZÚLÉPÉS

A tűz, a víz és a jég vonzásában Izlandon – 1. rész
32 éve kitört vulkánon túrázva, 80 éves gleccserlagúnában hajózva, szolfatárák és gejzírek között sétálva, Izlandon az ember igazán érzékelheti a természet erejét. Egy hetünk volt felfedezni ezt a fantasztikus országot, amelynek minden régiója más és más, és ahova egyszer még biztos visszatérek. 2016.10.15.
Budai kilátótúra extrákkal
Őszi kilátós túra panorámákkal és nem várt meglepetésekkel. 2016.10.12.
Így működik a szívbarát tanösvény
Egy szívbeteg, egy gyógytornász, egy újságíró és egy kutya… Hogy mi lesz ennek a vége? Egy 4,2 km-es túra pulzusméréssel, kutyafuttatással és nordic walkinggal. 2016.10.11.
Gépesítve a Bükkön át – 2. rész: Lillafüred–Andókút
A forgalmas Lillafüredtől északkelet felé indulva szinte azonnal a Bükk rengetege fogad. Itt már egyetlen büféudvaron sem vehetünk lángost, az Udvar-kő szakadéktöbre viszont enélkül is különleges, az andókúti forrástó partjáról pedig gyorsan hazahoz a miskolci kisvasút – de csak a tárogatószóló végén. 2016.09.17.
Barkóscinege és társai a Dinnyési-fertőn
A madárvonulás kezdetekor jártam a Velencei-tó melletti természetvédelmi területen, hogy – a természetvédelmi őr szavaival élve – a lehető legközelebbi ismertséget kössek a kis énekesmadarakkal. 2016.09.15.
Gépesítve a Bükkön át – 1. rész: Bükkszentkereszt–Lillafüred
Miskolcon nem probléma, ha a városi séták után délután egy kis friss levegőre vágyunk: kisvasút, buszjáratok és már libegő is segít a Bükk keleti oldalának felfedezésében. 2016.09.08.
Vár állott, most kőhalom
Aki a történelmet szereti, a várakat is szereti. Vannak olyan középkori magyar várak, amelyek már elfeledettek, romosak, megmaradásuk az utókornak kétséges – és nagyon kár értük. Így gondolkodott annak a várparknak a megálmodója is, akivel nemrég sikerült beszélgetnem.  2016.09.06.
Kőről-kőre a Zempléni-hegységben
A Kőről kőre túrasorozat a negyedik állomásához, a turisták által ritkábban látogatott Zempléni-hegységbe érkezett, ahol az újjáépített regéci vár által uralt vadregényes tájon túráztunk köveken és sziklákon.  2016.08.31.
Pilisi vándorlás 6. rész – Pilisszentlélektől Esztergomig
A Pilis turisták által kevésbé látogatott és ismert vidékein vezet végig a Pilisi vándorlás 6. és egyben utolsó szakasza, amely 25 kilométer hosszan kanyarog Pilisszentlélek és Esztergom között, érdekes látnivalókat érintve a hegyekben. A vándorlás tanúsága: még mindig van felfedeznivaló a Pilisben.  2016.08.26.
A Gyermekvasút nyomában: a húszas, amit feladtunk
Pedig a városszéli, éjszakai parkerdő könnyű terep, ismerős arcokkal és jó hangulattal. Aztán egy üres 990-es busz ajtót nyitott...   2016.08.25.
Ünnepi fények a magasból
Az augusztus 20-i fényjáték magányos megcsodálásához még a budai hegyvidék sincs elég messze: a kilátókban szemlélődő kisebb társaságoktól ugyan el lehet távolodni, de így akár az is előfordulhat, hogy az éjszakai piknikezőhelyre egy kirándulókkal teli háromkocsis vonat fut be. 2016.08.23.
SZENT MÁRTON ÖREG TEMPLOMA
A 15. század végén tesznek először említést erről a Galga melletti kis templomról, amelynek a történelem viharai során, hol református, hol katolikus gazdái voltak. 2016.08.23.
Bakonyi szerzetesek és indiánok nyomában
Számos gyönyörű település van Magyarországon, de a legszebbek talán azok a falvak, amelyek hangulata már az első séta alkalmával meglepi és magával ragadja a látogatót. Zölden hullámzó dombok, virágos mezők, takaros porták, csillagda és indiánok, ősfás monostori arborétum, remek kilátóhelyek és a csend hangjai. Bakonybél győzött. Mentünk, láttunk, visszamennénk.  2016.08.21.
Pilisi vándorlás 5. rész – Pilisszenlászlótól Pilisszentlélekig
Újabb gerinctúrázás és még több kilátás vár ránk a Pilisi vándorlás 5. szakaszán, ami a Visegrádi-hegység andezitszikláin vezet 22 kilométeren keresztül, több kultikus turistahelyet érintve.  2016.08.19.
Pilisi Vándorlás 4. rész – Pomáztól Pilisszentlászlóig
Felfrissült idővel és új tájakkal folytatódik a Pilisi vándorlás következő szakasza, ahol már igazából nem is a Pilisben, hanem a vele összeforrt Visegrádi-hegységben gerinc- és szurdoktúrázunk.   2016.08.12.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...