MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Potyautassal a Kéken

Négy könnyű túra gyerekkel Budapest közelében
Beköszöntött a tavasz, megindult a zsongás, és én is pörögtem ezerrel, hogy beindulhat nekünk is a túraszezon. A Kéken viszonylag keveset jártunk, de hét közben voltam párszor túrázni Budapest környékén, amikor Gábor munkában, Nimródka bölcsiben volt. Barnussal is szuper dolog az erdőt járni! 2017.05.12.
Potyautassal a Kéken – Bódvaszilas – Felsővadász
Megint útra keltünk, és most már visszatértünk az igazi kéktúrázáshoz! Azaz plusz kilométereket sikerült hozzáadni a már megtett ezerpártízhez.  2017.04.19.
Potyautassal a Kéken – Galyatető-Mátraháza
Egész télen a március 15-i hosszú hétvégét vártam. Egyrészt ez már az igazi tavasz kezdete, indul a túraszezon, másrészt hagyományosan szinte minden évben eltöltünk ilyenkor 4-5 napot a Mátrában, több családdal. 2017.03.23.
Rövid séta a legkisebb Potyautassal a Dera-szurdokban
Már régen eldöntöttem, hogy a Dera-szurdokba négyesben is el kell menni. Ideális kirándulóhely kisgyermekeseknek, mert nem túl hosszú, nincs benne igazán szint, ellenben csodálatos hely, nincsen messze a fővárostól, kialakított parkoló és padok várják a messzebbről érkezőket is. 2017.02.21.
Potyautasokkal a Remete-szurdokban
Egyel többen lettünk! 2016. október 16-án megajándékozott minket az élet még egy kis potyautassal: megszületett második kisfiunk, Barnabás. Az első erdei sétára sem kellett sokat várni.  2016.11.07.
Potyautassal a Kéken – Putnoktól Jósvafőig
Még Barnabás érkezése előtt szerettem volna egy utolsót túrázni, es mivel olyan jól sikerült a júliusvégi kirándulás is, egyre lelkesebb lettem. Szerencsére Gábor támogatott ebben. Augusztus utolsó hétvégéjét néztük ki, addigra már kinyaraltuk magunkat, és valamennyire a leendő gyerekszobához is hozzáláttunk, de azért a szülés még viszonylag messze van. 2016.09.02.
Potyautassal a Kéken – Sümegtől Zalaszántóig
Miközben az elmúlt időszakban azon gondolkodtam, mikor és merre lehetne még kéktúrázni, egyet biztosan tudtam: a Dunántúl egyetlen kihagyott szakaszát még Öcsike érkezése előtt szeretném megcsinálni. És mivel a szakasz igen közel esik a szüleim balatoni nyári lakjához, reálisnak is tűnt a nyaralás alatt teljesíteni. Az csak hab a tortán, hogy Juditék is pont lent voltak a Balatonnál, szintén tervezték ezt a túrát, a szüleim pedig örömmel vigyáztak Nimródkára, így én „legényesen” sétálhattam az erdőben, gyermek és csomag nélkül, csak a gömbölyödő pocakomat kellett szállítanom. 2016.08.19.
Potyautassal a Kéken – Az Írott-kőtől az Ablánci csárdáig
Régóta halogattam, hogy megírom a jubileumi túra történetét – és így, egy hónap távlatában csak sikerült. És hogy mi a késlekedés oka? Egyrészt nem terveztem más túrát júniusra, így nem motivált, hogy gyors legyek. Aztán mégis úgy alakult, hogy túráztunk egy pár napot a Börzsönyben, amit már egyébként bejártunk, de most egy lelkes stáb keresett meg, hogy szerepeljünk a készülő (kék)túrás filmjükben. Így egy kicsit eltávolodtunk megint a civilizációtól, nem írtam, inkább túráztam. 2016.07.04.
Potyautassal a Kéken – Balatonhenyétől Nagyvázsonyig
A hétvégét a Balatonnál töltöttük, túrát nem terveztünk, bár én titkon reméltem, hogy valahogy teljesíteni tudjuk ezt a még elmaradt Balaton-felvidéki távot.  2016.06.08.
Potyautassal a Kéken: ez történt egy éve
Évfordulóhoz érkeztünk. Méghozzá egy emlékezeteshez. Egy olyanhoz, ami kicsit megváltoztatta az életem. 2016.06.04.
Potyautassal a Kéken – Káldtól Sümegig
A pünkösdi hétvégét a Szajki-tavaknál töltöttük Vicáékkal – akikkel múltkor Szelestéről túráztunk –, és mi mással lehetett volna elütni az időt, mint kéktúrázással. A szállásfoglalás ugyan nem ment túl könnyen, mert 2 hete, amikor kitaláltuk, hogy megyünk, már majdnem minden foglalt volt, de azért szerencsénkre a sokadik telefonhívás után csak akadt egy üres ház, két apartmannal. A környezet nagyon szép volt, viszont rossz időt ígértek. 2016.05.26.
Potyautassal a Kéken – Városlőd – Nagyvázsony
Nimródka egyszerre négy őrlőfogát növeszti, így extra nyűgösen telt a hét. Nagyon-nagyon vágytam már a szabadságra, ezért szerdán megbeszéltem Gáborral, hogy ha találok túratársat, vasárnap elmegyek egy napra kirándulni nélkülük. Szerencsére Timi kapható volt a dologra, ő három gyermek elől menekült a természetbe egy kicsit feltöltődni, kiszellőztetni a fejét. 2016.05.19.
Potyautassal a Kéken – Sárvár–Káld
Judittal már rég voltunk túrázni, pláne a Kéken. Hiányzott a hét közbeni túrázás, így eldöntöttük, ha betöltöm a 12. hetet és továbbra is problémamentes a várandósságom, bevállalunk egy túrát apa nélkül, és elmegyünk Judittal és Bálintkával, mint tettük azt rengetegszer tavaly. És mivel már minden rettenetesen messze van, ottalvós bulit szerveztünk. 2016.05.09.
Potyautassal a Kéken – Sárvár – Ablánci csárda
Több hetes pihenés és kihagyás után döntöttünk úgy, hogy ismét foglalunk valahova szállást, és hordozót, hátizsákot ragadunk. Ismét egy csodálatos hétvégét töltöttünk kéktúrázással. 2016.04.25.
Potyautassal a Kéken – Sirok–Szarvaskő
A Sirok–Szarvaskő közötti 20 km-es távot bőven megcsinálhattuk volna egy nap alatt. De szerettük volna lazábbra venni, gyerekek számára is élvezetessé tenni, így sógornőmékkel úgy döntöttünk, kettévágjuk ezt a szakaszt, és egész hétvégére felkerekedünk túrázni. Mi is vittük a kis Potyautast, és ők is hozták 8 éves kislányukat. 2016.04.18.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...