MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

2019.01.15.
Vasparipával és az apostolok lován a Cuha-szurdokban
Régi vágyunk teljesült ezen a januári, napsütéses, hideg és havas hétköznapon. Szerettünk volna úgy túrázni a Cuha-patak völgyében, hogy nem találkozunk más emberrel. Most sikerült, túlságosan is jól. A 10-15 centiméteres, nagyrészt szűz hóban, az előző...
2019.01.14.
Gyerekjáték volt az Évkezdő tekergő 15 teljesítménytúra
Nyolcévesen harmadszorra is teljesítettem ezt a túrát. Ez volt az eddigi legjobb: hóban, friss levegőn, sok szép kilátással. Kisütött a nap is, kék volt az ég, jókat ettünk-ittunk, és ami a legfontosabb, láttam sok-sok állat lábnyomát. Ezzel megvan a negyvenedik...
2019.01.13.
A Vajdavár-vidék, ahol felírják a neved, hogy megtaláljanak
Ki hinné, hogy kicsiny országunknak is akad egy szeglete, ahol az erdőbe lépve gondos kezek írják fel nevünket egy füzetbe, hogy szükség esetén pontosan tudják majd, hogy kit is kell keresni, ki is kerülhetett bajba Magyarország legnagyobb egybefüggő, érintetlen...
2019.01.11.
Télen a fehér Kevélyen
A Pilis hegység 534 méter magas sasbérce, a Nagy-Kevély és vonulata, minden évszakban kitűnő túracélpontnak bizonyul. Csodálatos panorámát nyújtó fennsíkja nemcsak üde zölden, de hósipkával fedetten is magával ragadó.
2019.01.09.
Évkezdő börzsönyi körtúra
A Nagyirtáspuszta és Nagybörzsöny közötti, széles panorámákban gazdag körtúra nemcsak az ünnepi „bejglisokk” leküzdésére alkalmas, de végigjáróját felejthetetlen túraélményben is részesíti.
2019.01.08.
Zalai dombok rejtekén, keresztek és kápolnák nyomában
Szelíd dombok lankái, erdők és mezők, gyümölcsösök és szőlők mindenfelé. És aprócska, eldugott falvak, béke és csend. Keresztek és kápolnák – és mindezek mögött a zalai emberek világa, élete, sorsa. Téli teljesítménytúránkon mindezeket járhattuk...
Szabadon élő lovak és modern kori lovagok a karsztvidéken
A hópaplan alatt álmodó Jósvafő meghitt csendje, a hegyek közt szabadon élő hucul lovak ködből felsejlő sziluettje, a karsztvidéki lengyelség emlékhelye, az elpusztult Derenk falu és a turisták számára szinte ismeretlen, hatalmas várrom, Szádvár is belefért a mostoha körülmények ellenére nagyszerűen sikerült túránkba ezen a kissé elfeledett, ámde csodaszép hegyvidéken. 2019.01.04.
Évbúcsúztató teljesítménytúra a Balaton-felvidéken
Kellemes óévbúcsúztatás stílusosan: ez számomra az Örsi-Somlyó teljesítménytúra. Kiválóan szervezett és rendezett esemény, ahol mindig járhatok új, eddig ismeretlen ösvényeken, gyönyörködhetek a magyar tengerben, és finomságok között válogathatok. 2019.01.02.
A hó fogságában a Medves-vidéken
Gyönyörű látvány a szikrázó napsütésben ragyogó frissen behavazott táj, ám a szűz hóban túrázni sokkal nagyobb kihívás, mint gondolnánk. 2018.12.20.
Az ágasvári cicák Mikulása
A Mátra szakadékos, hófödte bércei közt mindentől távol szerényen húzódik meg a lassan egy évszázada a turistákat szolgáló Ágasvári turistaház. A végtelen erdő mélyén élő, a házat az érkezők számára mindig készen tartó szimpatikus kis családnak irigylésre méltó társai vannak a ház körül, őzek, mókusok, a csend, a kristálytiszta hegyi levegő, és nyolc aranyos kis cica.  2018.12.18.
A ködben úszó zempléni hegyek titkai
Az elmúlt években pazarul újjávarázsolt regéci vár, a sűrű erdők mélyén megbúvó, faragott címeres Rákóczi-kő, egy rejtélyes, nemrég felfedezett pálos kolostor romjai és a vadregényes zempléni hegyek talán legelfeledettebb vidéke, a Huták-völgye is belefért az egynapos, ködlepte évzáró túránkba. 2018.12.09.
Zegzugos zarándoklat a Zengő vidékén
A Mecsek földtanát tekintve hazánk egyik legösszetettebb, legizgalmasabb területe. S ez igaz természeti és kultúrtörténeti értékeire is. Illusztrációként hadd ismertessem egy hosszú hétvége természetjáró élményeit.  2018.12.08.
Soproni-hegység újratöltve
Előzetesen jártuk le a Civitas Fidelissima Maratont. Sopron és környéke sokadszorra is elvarázsolt.  2018.12.08.
Kalandtúra Izraelben
Mindig szerettem túrabakancsban járni a világot, ezért tetszett nagyon a gondolat, hogy Izraelt is a földrajzi változatosságán keresztül fedezzem fel egy egyhetes kalandtúra során. 2018.12.04.
A Vas megyei Árpád-kori csodák nyomában
Cikksorozatunkban a Dunántúlon fellelhető Árpád-kori emlékeket igyekszünk felkeresni, hangsúlyozottan a teljesség igénye nélkül, szubjektíven válogatva. Ezúttal Vas megye középkori világába teszünk egy utazást. 2018.12.04.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. január
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...