MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Túracipellő

A falu, ahol gyerekek pingálták tele a házakat
Ha a gyerkőcöket a Felvidék vadregényes hegyeinek világába kívánjuk bevezetni, alapvetően két út közül választhatunk: vagy felrepülünk az óriások és felhők közé egy lanovka segítségével, vagy célba veszünk egy felvidéki falut, ahol szó szerint mesés kirándulást tehetünk. Igazi természetjáróként első felvidéki túránknak mi ez utóbbit választottuk. 2017.03.31.
Remek 48-as túra gyerekekkel: a budai dűlőkeresztelő
Emlékműveket és egykori csaták helyszíneit érintve számos túra tiszteleg március 15-én a forradalom emléke előtt. De hogyan lehet egy ilyen kirándulást élvezetessé tenni egy ötévesnek? 2017.03.16.
Tavaszköszöntő kirándulás a Sas-hegyen
Megnéztük, hogy a főváros e különös szigetén ki és mi bújt már elő a Nap sugarainak melegére. Bár az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk a Duna–Ipoly Nemzeti Park Sas-hegyi Látogatóközpontjának első idei sétáján, jó volt látni, hogy a tavaszi program mennyi embert csábít ki a négy fal közül. 2017.03.08.
Télűzés gyerekekkel
Már nem tél, még nem tavasz. Nehéz ilyenkor élményekkel teli túrát szervezni a gyerekeknek, hiszen kevés a látnivaló, és a hétvégén hideg is volt. Kimentünk hát egy közeli erdei tűzrakó helyre, hogy elégessük a kiszebábut, elűzzük a telet, és megszabaduljunk mindenféle rossz álomtól és félelemtől.  2017.03.02.
Úrvölgy, a felvidéki mesefalu
Amikor a saras, felolvadt talajt az eső áztatja – nos, gyerekekkel talán jobb nem elindulni az erdőbe ilyenkor. Az enyhe idő azonban tervezgetésre késztet: hova menjünk idén nyáron túrázni? A felvidéki Úrvölgy felfedezése kiváló túraprogram mind a gyerkőcöknek, mind szüleiknek, kezdőknek és haladóknak egyaránt. 2017.02.09.
Túra az elvarázsolt vízeséshez
Most, hogy a hó nagy részét jéggé szánkózták a gyerekek, talán már el lehet őket csábítani egy kirándulásra. Mivel a hideg kitart, adja magát egy jégbe fagyott patak felkeresése, különösen, ha vízesés is található rajta. Az Alsó-Jegenye-völgyben jártunk. 2017.01.25.
Gyerekkel a város tetején
A Normafát nem is igazából a túrázás miatt szeretjük, hanem sokkal inkább azért, mert remek szabadidőközpont, különösen gyerekekkel.  2017.01.11.
Karácsonyfa-díszítés az erdei állatoknak
Ilyenkor már mindent átjár a közelgő karácsony misztériuma, és sajnos a sokkal kevésbé varázslatos ajándékdömping körül forog az élet, kinél milyen arányban. Egy remek ötlettől vezérelve sikerült emlékezetes kirándulást tennünk aranyvasárnap a gyerekekkel, nagyon is megtartva ezzel az ünnepet, de szerencsére távol a fogyasztói társadalom helyszíneitől. 2016.12.21.
Menedékház gyerekekkel: irány a Kő-hegy
A legnagyobb vonzerő persze a térdig érő hó lenne, de fagyott csapadék híján egy menedékház is kellő motiváció lehet a gyerkőcöknek. 2016.12.14.
Hármashatár-hegy: az első csúcsmászás
A hegymászást a legkisebbek nem igazán szeretik, hiszen felfele gyalogolni önmagában nem izgalmas számukra, és nyilván fárasztóbb is, mint nekünk, felnőtteknek. Valahol azonban el kell kezdeni, és a Hármashatár-hegy meghódítása igazán ideális cél kezdő túracipellőknek, hiszen tele van látnivalóval.  2016.11.24.
Tevelesen a Pilisben
Pilisborosjenő határától akár babakocsival is felfedezhető egy elhagyott bánya és egy ott ácsorgó dromedár. 2016.11.12.
A Remete-szurdok kincsei gyerekszemmel
A Remete-szurdok hibátlan választás kezdő túrázó gyerekek számára, különösen tavasszal, vagy amikor sok víz van a patakban. 2016.10.27.
Meseországban túráztunk
Minden túránkat igyekszünk feldobni egy-egy, erdőhöz, völgyhöz, sziklához, vagy tóhoz kötődő mesével, legendával, történettel. Ez szinte már alapszabály túracipellős kirándulásokkor. 2016.10.19.
Távol és mégis közel: séta a Kis-Sváb-hegyen
Még valamikor tavasszal Hűvösvölgybe vitt utam, és a bringáról rácsodálkoztam a fölöttem magasodó Kis-Sváb-hegyre, ahol, szégyen, vagy nem, még sosem jártam. Amellett, hogy a Kis-Sváb-hegy szép példája a város által már sajnos körbenőtt erdőfoltoknak (a Ferenc-hegy hasonló a II. kerületben), ami önmagában is érdekes, a gondos tervezés számos izgalmas programot villantott fel. 2016.10.13.
Túracipellő - Avagy hogyan tegyük élvezetessé gyermekünk első túralépteit
Nem egyszerű dolog egy kisgyerekkel túrázni, de egy kis elszántsággal és bátorsággal minden megoldható. 2016.09.12.
<< 1 2 3 >>


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...