MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Túracipellő

Tavaszköszöntő kirándulás a Sas-hegyen
Megnéztük, hogy a főváros e különös szigetén ki és mi bújt már elő a Nap sugarainak melegére. Bár az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk a Duna–Ipoly Nemzeti Park Sas-hegyi Látogatóközpontjának első idei sétáján, jó volt látni, hogy a tavaszi program mennyi embert csábít ki a négy fal közül. 2017.03.08.
Télűzés gyerekekkel
Már nem tél, még nem tavasz. Nehéz ilyenkor élményekkel teli túrát szervezni a gyerekeknek, hiszen kevés a látnivaló, és a hétvégén hideg is volt. Kimentünk hát egy közeli erdei tűzrakó helyre, hogy elégessük a kiszebábut, elűzzük a telet, és megszabaduljunk mindenféle rossz álomtól és félelemtől.  2017.03.02.
Úrvölgy, a felvidéki mesefalu
Amikor a saras, felolvadt talajt az eső áztatja – nos, gyerekekkel talán jobb nem elindulni az erdőbe ilyenkor. Az enyhe idő azonban tervezgetésre késztet: hova menjünk idén nyáron túrázni? A felvidéki Úrvölgy felfedezése kiváló túraprogram mind a gyerkőcöknek, mind szüleiknek, kezdőknek és haladóknak egyaránt. 2017.02.09.
Túra az elvarázsolt vízeséshez
Most, hogy a hó nagy részét jéggé szánkózták a gyerekek, talán már el lehet őket csábítani egy kirándulásra. Mivel a hideg kitart, adja magát egy jégbe fagyott patak felkeresése, különösen, ha vízesés is található rajta. Az Alsó-Jegenye-völgyben jártunk. 2017.01.25.
Gyerekkel a város tetején
A Normafát nem is igazából a túrázás miatt szeretjük, hanem sokkal inkább azért, mert remek szabadidőközpont, különösen gyerekekkel.  2017.01.11.
Karácsonyfa-díszítés az erdei állatoknak
Ilyenkor már mindent átjár a közelgő karácsony misztériuma, és sajnos a sokkal kevésbé varázslatos ajándékdömping körül forog az élet, kinél milyen arányban. Egy remek ötlettől vezérelve sikerült emlékezetes kirándulást tennünk aranyvasárnap a gyerekekkel, nagyon is megtartva ezzel az ünnepet, de szerencsére távol a fogyasztói társadalom helyszíneitől. 2016.12.21.
Menedékház gyerekekkel: irány a Kő-hegy
A legnagyobb vonzerő persze a térdig érő hó lenne, de fagyott csapadék híján egy menedékház is kellő motiváció lehet a gyerkőcöknek. 2016.12.14.
Hármashatár-hegy: az első csúcsmászás
A hegymászást a legkisebbek nem igazán szeretik, hiszen felfele gyalogolni önmagában nem izgalmas számukra, és nyilván fárasztóbb is, mint nekünk, felnőtteknek. Valahol azonban el kell kezdeni, és a Hármashatár-hegy meghódítása igazán ideális cél kezdő túracipellőknek, hiszen tele van látnivalóval.  2016.11.24.
Tevelesen a Pilisben
Pilisborosjenő határától akár babakocsival is felfedezhető egy elhagyott bánya és egy ott ácsorgó dromedár. 2016.11.12.
A Remete-szurdok kincsei gyerekszemmel
A Remete-szurdok hibátlan választás kezdő túrázó gyerekek számára, különösen tavasszal, vagy amikor sok víz van a patakban. 2016.10.27.
Meseországban túráztunk
Minden túránkat igyekszünk feldobni egy-egy, erdőhöz, völgyhöz, sziklához, vagy tóhoz kötődő mesével, legendával, történettel. Ez szinte már alapszabály túracipellős kirándulásokkor. 2016.10.19.
Távol és mégis közel: séta a Kis-Sváb-hegyen
Még valamikor tavasszal Hűvösvölgybe vitt utam, és a bringáról rácsodálkoztam a fölöttem magasodó Kis-Sváb-hegyre, ahol, szégyen, vagy nem, még sosem jártam. Amellett, hogy a Kis-Sváb-hegy szép példája a város által már sajnos körbenőtt erdőfoltoknak (a Ferenc-hegy hasonló a II. kerületben), ami önmagában is érdekes, a gondos tervezés számos izgalmas programot villantott fel. 2016.10.13.
Túracipellő - Avagy hogyan tegyük élvezetessé gyermekünk első túralépteit
Nem egyszerű dolog egy kisgyerekkel túrázni, de egy kis elszántsággal és bátorsággal minden megoldható. 2016.09.12.
<< 1 2 3 >>


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. június
Boronkai Miklós:
Viharban
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...