MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Mikulástúra a Gaja-völgyben
Tízkilométeres túra, nagyon sietősen, gyerek nélkül, még a Mikulást is majdnem megelőzve. 2016.12.05.
Advent a Szent Anna-tónál
A Szent Anna-tó nevének hallatán legtöbbünknek a legendájáról is jól ismert erdélyi krátertó jut eszébe, pedig kis hazánk hegyei között is megbújik egy azonos nevű gyöngyszem. 2016.12.05.
Teljesítménytúra a tanúhegyek nyomában
Gyerekkorom óta lenyűgöznek a Tapolcai-medence gyönyörű hegyei. Egyedi formájuk meghatározza és sajátossá teszi a táj arculatát. Hihetetlen ellentétek, egymás közvetlen közelében. 2016.11.30.
Teljesítménytúra kilátók és bányászati emlékek között
Szelíd lankák és húzós emelkedők, kultúra és civilizáció a hegyekben. Kilátók pompás panorámával, bányászati mementók és sok-sok német nyelvű emlék. Frissítő források, ózondús levegő: Lövérek 40 teljesítménytúra, Sopron. 2016.11.21.
Az utolsó őszi napsugarak a pilisi Holdvilág-árokban
A Pilis egyik legszebb, legvadregényesebb szurdokvölgye, a Holdvilág-árok nem mindig bizonyul optimális kirándulóhelynek. Esőzések, olvadás idején a felduzzadó patak, egy napsütéses, hosszú hétvégén pedig az idelátogató tömeg teszi embert próbálóvá a kirándulást. 2016.11.18.
Hóban és sárban a Szent Márton teljesítménytúrán
Szombathelyen, Márton püspök szülővárosában (akkor még Savaria) rendezik immár tizenegy éve a róla elnevezett teljesítménytúrát. Jellegzetes IVV-esemény: három rövid távból lehet választani (5, 10 és 20 km). Idén, az ünnepi évben, az 1700 éves évforduló alkalmából különleges díjazás is várta a teljesítőket. Meg különleges körülmények is. 2016.11.15.
A sukorói különc ingókő nyomában
A Velencei-tó és környéke többünknek nem csak a vidám strandélményeket juttatja eszünkbe. Ilyenkor ősszel érdemes a vízparttól kicsit távolabbra kalandozni. Az északi oldalt ölelő szelíd lankák kellemes túraútvonalai, forrásai és egyedi gránit sziklaalakzatai, az ingókövek, szabadtéri geológiai múzeumként csábítják a kirándulókat. 2016.11.11.
Őszi teljesítménytúra Balatonfürednél
A Balaton-felvidék minden évszakban pompás élmény; érdemes ellátogatni ide. Ez a mottója a rendező egyesületnek, akik télen és tavasszal is remek túrákat szerveznek ezen a vidéken. A Balatonfüred környékén (immár harmadszor) megtartott Füredi ősz 20 TT meg is hálálta a bizalmat. 2016.11.09.
Ilyen volt a Piros 85
Egy nap, ami a terepfutókat és a teljesítménytúrázókat egyaránt lázba hozza. Ahol 85 kilométerre összesen két müzliszeletet teszek a zsákba, azt is csak a biztonság kedvéért.  2016.11.05.
Őszi ködfátyol a Pilisben
A Pilist és a Visegrádi-hegységet elválasztó képzeletbeli vonal valós állomása a Két-bükkfa-nyereg, ahonnan számtalan izgalmas túrát tehetünk. A Fekete-kő és Kémény-szikla érdekes alakzataikon túl pazar panorámát kínálnak. 2016.11.02.
Ismeretlen ismerős: a Zarándi-hegység
Amikor a Dél-Alföldről elindulunk a Maros völgye felé, és közeledünk Aradhoz, a távolban lassan kirajzolódik egy halovány hegyvonulat. Arad után már betölti a keleti horizontot, és láthatjuk, hogy egyetlen, meredek szökkenéssel emelkednek a hegyek az Alföld fölé. 2016.10.28.
Katarzis az Írottkő 50-en
Volt egy legendás teljesítménytúra a Kőszegi-hegységben, ami 25 rendezést „élt meg”. A környék – sőt, a Dunántúl – legmagasabb pontjáról nevezték el: ez volt az Írottkő 70 TT. Sajnos 2014-től ez a táv megszűnt, azóta csak 50, 35 és 20 kilométeren indulhatnak a vállalkozó szelleműek. Majdnem egész hetes esőzés után is több mint négyszázan választottuk ezt a programot. Aligha bánta meg bárki is.   2016.10.26.
Kirándulás Szandavár romjaihoz
A Magyarország északi részén elterülő, változatos felszínű Cserhát közepén emelkedik a hegység legszebb vulkáni csúcsa, melyet Szandavár romjai koronáznak. A messziről is látható középkori építmény égbe nyúló toronyromja a kirándulók kedvelt úti célja. 2016.10.25.
A Keleti-Cserhát legjei
A Cserhát keleti nyúlványa több szempontból is a legek közé sorolható. Legmagasabb csúcsa az 576 méteres Tepke, melynek kilátójából a legszebb nógrádi panoráma élvezhető, és itt található a leglátványosabb cserháti andezit képződmény, a Függő-kő is. Érdemes tehát Mátraszőlősre utazni, ahol kellemes túrát tehetünk.  2016.10.17.
A Bakony, ami mindig meg tud lepni
A Bakony a maga vadregényes, változatos és sokszor érintetlen tájaival, hangulatával könnyen elvarázsolja az ide érkezőt. Természetesen ősszel is lenyűgöző: nem véletlen, hogy immár tizenöt éve rendezik meg a „Bakonyi barangolás” túrasorozatot. 2016.10.13.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. február
Tóth László:
Hajtűkanyar
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...