MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

A Soproni-hegységgel nem lehet betelni
Terepfutók között könnyű elcsábulni – és túrázóként is belefutni, kocogni. A SopronTrail pompás hangulata, nyüzsgése és forgataga magával ragadó és egészen különleges. Ehhez hozzájön a szuper ellátás, Brennbergbánya miliője, sok kedves ember – no és a Lövérek szépsége.  2019.06.27.
„Olajos” barangolások a Zalai-dombvidéken
Régi időket visszaidézve barangolok a dimbes-dombos zalai tájon. Nem vagyok egyedül, sokan, száznál is többen birkózunk a 10, 20, 30 és a legedzettebbek a 40 km-es távval. „olajos” ez a körút, mert megismertet a zalai olajos múlt megmaradt tárgyi emlékeivel, elvisz egy darabon Papp Simon útján, így tiszteleg a magyar kőolajbányászat megteremtőjének emléke előtt.  2019.06.25.
A Balaton-felvidék titkos szeglete: a Zádor-hegy környéke
Igyekeztem úgy szoktatni a családomat, hogy a balatoni nyaralások alatt csak a délelőtti kirándulások, túrák után menjünk strandolni. Ugyanis rengeteg szebbnél-szebb ismeretlen túraútvonal vár ránk a Balaton-felvidéken. Most egy csodálatosan szép körutat jártunk be együtt Pécselytől északra. A szint minimális, az élmény viszont maximális. 2019.06.24.
Körtúra a Visegrádi-hegység ikonikus helyszínein
A Visegrádi-hegység legnépszerűbb családi kirándulóhelyeinek egyike a Dömör-kapu és a Lajos-forrás. Szentendrétől alig tíz kilométerre helyezkednek el, háztól-házig aszfaltúton közelíthetjük meg, hétvégente pedig tömegközlekedéssel is odajuthatunk. A friss levegőn tervezett röpke kiruccanástól kezdve hosszabb túrák kiindulópontjaként is kitűnő, és a bringásoknak is ideális. 2019.06.17.
Zöld táj, szelíd lankák – Sokorói kalandok
Kevésbé közismert táj, de a rendezés mindig profi és igényes. A Sokorói Kalandok Teljesítménytúra időpontválasztása szinte garantálja a nyári meleget: mindig Pünkösd napján tartják. Ez a hőség alaposan megnehezíti az indulók dolgát, akik idén is igen nagy számban érkeztek.  2019.06.12.
A Nagy-Milic kincsei
Az ország északkeleti szegletében, a Zempléni-hegység szlovák határ menti peremvidékén, a Hegyköz lankái felett méltóságteljesen áll őrt egy hatalmas hegyvonulat, mely kagylóhéjként, védelmezőn öleli legszebb gyöngyszemét, a hófehéren csillogó füzéri várat. 2019.06.01.
Növénykavalkád és malacos kalandok a Zselic szívében
Kaposvártól délre egy szív alakot formál a térkép erdőségeket jelző zöld foltja. Célunk a legszebb és legértékesebb rész, a Zselicben található ropolyi erdőrezervátum felfedezése, és a közeli Pölöskei-rét a sárgaliliomokkal. 2019.05.28.
Kincseket találtunk alig negyedórára Szilvásváradtól
Upponyi-szoros, Damasa-szakadék, Három-kő-bérc, Kalica-tető, Lázbérci-tó – az Upponyi-hegység mélyén megbúvó gyönyörű bércek és sziklaszorosok nevének hallatán még a gyakorlottabb természetjárók közül is akad, aki felkapja a fejét, és elgondolkozva állapítja meg: itt bizony még nem jártam. 2019.05.19.
Bazilikák az erdő mélyén
Magyarországon számos olyan hely létezik, ahol a szakralitás és a természet szorosan összefonódik. Túracélpontként választott, csodálatos környezetbe épített templomaink a természetjárás örömén túl lelki feltöltődésre is szolgálnak. 2019.05.12.
Óbükk, az ismeretlen föld
Magyarország északi peremén, a történelmi Nógrád és Gömör vármegyék határán hullámzó Vajdavár-homokkővidék, vagy ahogyan a helyiek hívják, az Óbükk a turisták előtt még ma is terra incognita, azaz ismeretlen terület.   2019.05.11.
Barangolás a vadregényes „Kicikla-szurdokban”
Hosszú-hosszú esztendők után végre sikerült nem munkával ünnepelni a munka ünnepét. Egy múltbéli adósságunkat pipáltuk ki, mivel a RP-DDK vándorlás során egy novemberi esős napon jártunk Nagybakónak környékén, és akkor életveszélyes lett volna felkeresni a Kőszikla-szurdokot. 2019.05.07.
Egy nap, két teljesítménytúra – Sümeg és a Somló
Két rövid túra kitűnő párosítás, főleg, ha elég közel vannak egymáshoz. Márpedig Sümeg és a Somló között alig fél órás autóutat kell csak megtenni. Kézenfekvő választás volt tehát a Fehér-kövek és a Barangolás a Somlón teljesítménytúra. A közelség egyáltalán nem jelentett egyhangúságot. 2019.05.06.
A Medves-vidék gyöngyszemei
Nógrád megye északi peremén, a szlovák határ mentén, a Cserhát lankái és a Mátra bércei által körül ölelt vulkánok tüzében született gyönyörű hegyvidékünk, amely az egykoron benne tanyázó nagyvadakról kapta nevét: ez a Medves-vidék.  2019.05.05.
A Káli-medence mindig tud újat mutatni
Vegyél egy nagy medencét, és pakold meg érdekes látnivalókkal, helyi különlegességekkel! Menj körbe, többnyire a szélén – de ne lepődj meg, ha ez nem lesz lapos, mint a belseje! Sőt: készülj fel sok-sok panorámára, és tudd: ezeknek ára is lesz. De ha szeretsz túrázni, mindezt örömmel teszed majd meg – és máris Káli tényleg! 60 TT teljesítő lettél!   2019.05.02.
Két országnyi túra a Kőszegi-hegységben
A nyugati határ mentén elhelyezkedő, alpesi hangulatú Kőszegi-hegységünk legmagasabb pontjáról, Írott-kőről számtalan klassz túrát tehetünk. A két országra tekintő panorámákon túl, hűs források, virágos rétek és nagy szintkülönbségek várnak.  2019.04.30.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...