MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Barlangnapok a Pilis mélyén
A Barlangnapot minden év nyarán más-más barlangjáró vagy barlangkutató csoport, ill. egyesület szervezi. Az ideit, a 60-ikat immár második alkalommal az Ariadne Karszt- és Barlangkutató Egyesület rendezte meg június 23. és 26. között Klastrompusztán, a szirtek alatt. Mi sem hagyhattuk ki.  2016.08.01.
VetHike, avagy állatorvosok a Kéken
Az Állatorvosi Vándortúrát, más néven – a külföldi hallgatókra is gondolva – a VetHike-ot először 2015-ben szervezte meg Dr. Cserhalmi Dániel, az Állatorvostudományi Egyetem oktatója. A cél egy olyan sportprogram megteremtése volt, amely nemcsak a túrázásról, de az országjárásról, a közösségépítésről, és nem utolsó sorban az Országos Kéktúra népszerűsítéséről is szól. Adta magát, hogy már az első évben is az OKT mentén haladjon a csapat, hiszen az út jól tervezhető a szállások és a terepviszonyok tekintetében, a jelzéseket pedig nemrég frissítették. 2016.08.01.
A Magas-Tátra változatos tájain
Tiszteletet ébresztő sziklafalak, vadregényes és jól járható ösvények, gazdag állat- és növényvilág jellemzi a Magyarországról csupán 4 órás autóúttal elérhető Magas-Tátrát. A július közepén idelátogató kalandor minden bizonnyal csak ámul és bámul a sárga és lila színfoltokat képező hegyi virágszőnyeg, csörgedező patakok vagy éppen a bokrok mögül kiugró rókák és zergék láttán. 2016.07.31.
Csobánka bércein át az Oszolyra
A Kevélyek hegyvonulatának északi részén, a Csobánkai-medence felett magasodó vakító fehér sziklák közkedvelt túracélponttá teszik a Pilis gyöngyszemét. 2016.07.22.
Gosau-tó, a Salzkammergut legvadregényesebb tava
A Dachstein nyugati lábánál fekvő Gosau-tavat a vizében visszatükröződő hófedte sziklagleccser festői látványa teszi az osztrák Alpok egyik legszebb vidékévé. 2016.07.19.
Utazás a nyárból a télbe, avagy kilátás az „Alpok balkonjáról”
A 2996 méteres Magas-Dachstein Stájerország legmagasabb hegye. Új, balkonos felvonója, a páratlan körpanorámát kínáló Sky Walk kilátója, függőhídja és a „semmibe vezető lépcsője” révén nem csak a síelés szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményt. 2016.07.11.
Kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra
A Bükkalja értékeit bemutató írást a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület küldte el a Turista Magazinnak, annak apropóján, hogy júniusban hungarikum lett a kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra. Nemcsak tematikus útvonal, de idéntől a „Bükkaljai Kő-út” jelvényszerző túramozgalom is segít felfedezni a terület természeti és kultúrtörténeti érdekességeit. 2016.07.07.
Magyarország legnagyobb szurdokában
A Bükk-vidék északnyugati oldalán fekvő Upponyi-hegység egyedülálló természeti szépsége ellenére méltatlanul elhanyagolt. Itt található a Bükk talán legszebb részeként hazánk legnagyobb szurdoka, az Upponyi-szoros. A hegység legmagasabb csúcsai alig érik el a 450 métert, mégis megdobogtatják még a magashegységek szerelmeseinek szívét is. 2016.07.06.
A Szlovák-karszt természeti kincsei
Magyarország északi határától alig pár kilométernyire található a Szádelői-völgy, amelyet Szlovákia Grand Canyonjának is neveznek. A vadregényes táj és a szomszédos Áji-völgy vízesései maradandó élményt nyújtanak a turistáknak. 2016.06.28.
Vízesések a Mátra rejtekén
Mátrakeresztestől alig 10 percre, könnyen és gyorsan megközelíthető helyen találunk két vízesést, amelyek csapadékosabb időben páratlan látványt nyújtanak. E ritkábban látogatott természeti szépségek mellett több meglepetéssel is szolgálnak az ide tervezett túrák. 2016.06.22.
Szurdok a város szélén
A Budai-hegyekben, a második kerület határában, a Remete-hegy és Hosszú-erdő-hegy között húzódik egy rövidke, de annál változatosabb szurdok, a Remete-szurdok. Az alján csörgedező Ördög-árok patak és a meredek sziklafalak feledtetik velünk, hogy éppen csak a főváros szélén járunk. 2016.06.20.
Jenga-torony a Pilisben
A Pilis délnyugati részén emelkedő Nagy-Kopasz tetején pont egy évvel ezelőtt, 2015 júniusában adtak át érdekes formájú, új kilátót. A Dévényi Antal erdészről elnevezett fatorony szerkezete alapján a Jenga nevű építőjáték logikájára emlékeztet. Tetejéről csodálatos körpanoráma tárul elénk. 2016.06.14.
Napóleon kalapjánál
A Szentendre feletti, dunai panorámával rendelkező, alig 366 méter magas Kő-hegy és a környéke nemcsak a főváros közelsége és könnyű megközelíthetősége miatt, hanem lenyűgöző természeti szépségéből és sokszínűségéből adódóan is a természetjárók közkedvelt célpontja. 2016.06.07.
Budai botanikai túra
Budapest XII. kerületében létezik két olyan természetvédelmi oltalom alatt álló, érintetlen, kis zöld sziget, ahol nemcsak a levegő jó, de a panoráma is megkapó, és számos botanikai unikum otthona. 2016.06.06.
Miért nyúl a nyúl? – Túracipőért!
Május 15-én, pünkösdvasárnap, a Bakonyi Kalandorok Turista Egyesület szervezésében az I. Sokorói Kalandok teljesítménytúrán vettünk részt 560 társunkkal. Eddig kevesen fedezték fel ezt a vidéket, így ez a hagyományteremtő túra jó lehetőség a viszonylag ritkábban járt ösvények népszerűsítésére. 2016.06.05.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...