MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Kevesebb a szemét a budai hegyekben – Beszámoló a TeSzedd a Kéken!-ről
Megragadtam az alkalmat, és csatlakoztam a TeSzedd a Kéken! nevű akcióhoz, amely az országos TeSzedd-mozgalmon belül a Kéktúra útvonalát tisztítja meg a kommunális hulladéktól. 2016.05.05.
Spartacus útján a Visegrádi-hegységben
A Spartacus-ösvény a Visegrádi-hegység egyik legszebbnek nevezett turistaútja, páratlan panorámával várja 2015 szeptembere óta már hivatalosan is a kirándulókat. A szokatlan vonalvezetésű ösvény Pilisszentlászló és Visegrád között kanyarog. Mindkét irányból rávezetővel érhető el, körülbelül 5 kilométeres szakasz.  2016.05.04.
Mediterrán kiruccanás a Haraszt-hegyre
Cserszömörce- és ezerjófűtúra, mediterrán hangulat – ezekkel a címszavakkal jellemzik az interneten hazánk egyik kevésbé ismert természeti csodáját. A célpontunk a Vértesi Natúrpark látványos tanösvénye volt a Haraszt-hegyen. 2016.04.30.
Medvehagymázás a Gerecsében
A Gerecse hegység ölelésében fekvő, régebben még Tardosbányának hívott településen 32 természetkedvelő kalandor gyülekezett egy ragyogó vasárnapi reggelen, április elején. A település fő nevezetessége, a barokk stílusban épült római katolikus templom mellett készülődvén már ekkor megcsodálhattuk a Nagy-Gerecsén égbe kiáltó TV-tornyot, ami kirándulásunk során még oly sokszor ránk köszönt. 2016.04.24.
Nagy Vizikör
Van az úgy testvéreknél, sok éves házaspároknál, esetleg hosszabb ideig együtt túrázóknál, hogy egy bizonyos idő után már alig beszélnek egymással, egy húron pendülnek, ismerik a másik gondolatát, egyszerre cselekszenek, egy a véleményük, szinte eggyé idomulnak.  2016.04.18.
Mit rejt a zselici erdő? – Sasréti ősbükkös
A Zselic a Dunántúli-dombság déli részén, Somogy és Baranya megye határán elhelyezkedő tájegységünk. Ugyan legmagasabb pontja is csak 358 méter magas – Hollófészek névre hallgat –, ennek ellenére varázslatos domborzata, világa, növényzete még a magas hegyek kedvelőit is magával ragadja. Jellegzetes erdőtársulásokkal fedett lankái között számos forrás ered, és megannyi patak szeli át. Mély völgyei, meredek domboldalai változatos terepet adnak az idelátogató túrázóknak. 2016.04.13.
Rejtőzködő műemlék – Az etyek-botpusztai kápolna
Az Etyekhez tartozó Botpusztán, a dombon magasodik egy különleges hangulatú kőtemplom, amely az írásos emlékek szerint a 12. században már biztosan létezett. Így nem csupán az etyeki borokért, de e kevésbé ismert templom és környezete miatt is érdemes ide kirándulást szervezni.  2016.04.08.
Havas hágókon a Magas-Tátrában
Sziklák, éles gerincek, havas csúcsok, hágók, lejjebb hóborította erdők, csörgedező jeges patakok. Aki ebbe a világba beleszeret, mindig vágyik rá. Így éreztünk mi is, ezért március elején kis csapatunkkal célba vettük a Tátrát, terveztünk, készültünk.  2016.04.07.
Csúcs-hegyi séta, avagy egy kis szelet Kék
Kora nyárias időre ébredve ismét szükségét éreztük, hogy a szombat délelőttöt ne alföldi városunkban töltsük. Gyors pakolás a túrazsákba, víz, némi elemózsia, és másfél óra múlva már az Üröm-hegyet is magunk mögött hagytuk. 2016.04.06.
Tavaszi túra a Gaja-szurdokhoz
Már több évre visszamenőleg kötelező programként szerepel naptárunkban a medvehagymaszedés, amihez kiváló lehetőséget biztosít a Keleti-Bakony. Természetesen nem kizárólag a sokféle gyógyhatásáról ismert növény invitál bennünket, hanem a gyönyörű táj, a rengeteg látnivaló és a friss levegő is, amelyben már a tavasz illata is érződik. 2016.03.28.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...