MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Ti írtátok

Csavargás az Alpokban
Túra a Matterhornon, gleccsertavak között, Európa legtisztább tavánál, legnagyobb szurdokában és legmagasabban fekvő városában, Franciaország legnagyobb nemzeti parkjában és legszebb falujában. Utolsó nap még Monaco is belefért. 2018.09.07.
Őszköszöntő túra a Gödöllői-dombságban
Ahány ház, annyi szokás – tartja a bölcs közmondás, és igaz ez az őszköszöntésre is: van, aki zenével és tánccal, van, aki bográcsozással, van, aki életmódváltással és nem utolsó sorban akadnak olyanok, akik túrázással emelik meg kalapjukat az ősz előtt. Mi ez utóbbiak csoportjába tartozunk: szeptember első szombatján végigjártuk a Gödöllői kéket. 2018.09.07.
Ősmagyar vadromantika a bugaci pusztában
Pár évvel ezelőtt, amikor meghallottam azt a szót, hogy „Kurultaj”, csak legyintettem egyet. Néhány száz vagy esetleg néhány ezer ember szórakozása lehet ez, gondoltam magamban, akik úgy érzik jól magukat, hogy honfoglalás kori öltözetben csapnak egy pár napos bulit a nagy magyar rónaság napszítta homokján. Aztán rájöttem, hogy bizony óriásit tévedtem. 2018.09.03.
Kirándulás a vízesések paradicsomában
Idén a nyaralásunk megszervezése komoly fejtörést okozott, sokáig nem igazán tudtuk eldönteni, mi is lenne a kedvünkre való. Végül a „jól bevált” Horvátország mellett döntöttünk újra, immár sokadszor. Mivel három évvel ezelőtt nem jutottunk el Plitvicébe, nem volt kérdéses, hogy idén hová megyünk. 2018.09.02.
Túrával is lehet ünnepelni az ezeréves Bakonybélt
Remek hangulat és gyönyörű tájak, sok-sok kihívás és változatos kalandok. A Magas-Bakony teljesítménytúra ötven kilométerén ezekben mind részesülhettünk. Kiváló rendezéssel és ellátással gondoskodtak arról, hogy a lényegre fókuszálhassunk: a természetjárás örömére. 2018.08.27.
Magashegyi élmények a határtól egyórányira
Északi szomszédunk kétezresein fellelkesülve szétnéztünk egy kicsit nyugatabbra is. Mivel a Hohe Wandot már kipipáltuk, maradt a Keleti-Alpok legközelebbi magashegyi párja, az osztrák határ közeli Rax és Schneeberg.   2018.08.26.
Gömöri kalandok az egyik legvadregényesebb folyónkon
Van az országnak egy turisztikai szempontból méltatlanul elhanyagolt szeglete, a valamikori Gömör és Borsod vármegyék határán, a Bükk és az Aggteleki-karszt között. Érdekes, helyenként hegyvidéki jellegű dombvidék ez, néhol szűk völgyekkel, néhol szélesebb medencékkel. Itt érkezik hazánkba szelíd lankák és szántóföldek között a Sajó, az egyik legizgalmasabb folyónk. 2018.08.24.
Sokadszorra is új felfedezések várnak a Balaton-felvidéken
Balatoni nyár, megint újratöltve. Itt minden teljesítménytúra sokadszorra is remek élmény. A hegyek és kilátók, a völgyek és patakok, a falvak és városok, és persze ami mindezeket összekapcsolja: a Balaton. 2018.08.23.
Balatoni örömbringázás flikflakokkal
Mennénk egyet örömbringázni a Balatonhoz? De már többre vágyunk a magyar tenger szimpla körbekerekezésénél? Kipróbálnának új sportágakat? Megismerkednénk a falusi vendéglátással? Most adunk néhány tippet ahhoz, hogyan lehet mindezt egy programra felfűzni. 2018.08.21.
A Farkas-erdő csodái
Hazánk egyik legnagyobb összefüggő erdőterülete (7200 hektár) Káld és Bejcgyertyános határában terül el. Kerékpártúránkon ezt a térséget igyekeztünk megismerni. 2018.08.16.
Tátrai ízelítők kezdőknek
A Magas-Tátra megközelíthető hegyóriásai mindig is vonzó célpontjai lesznek a kis hazánk aprócska hegyein edződött kirándulók számára. Választhatjuk akár a szlovák, akár a lengyel oldalt, ízlésünknek megfelelő élményekkel gazdagodhatunk. Bármilyen nehézségű, távolságú túrát is választunk, mindig tartsuk tiszteletben a Tátra erejét. 2018.08.13.
Lungau felfedezése nyáron
Télen ezüstbe öltözött hegycsúcsok kínálta síparadicsom, nyáron alpesi virágmező. Békésen legelésző tehenek, tengerszemek, mérsékelt turistaforgalom, kellemes kirándulóutak – mindez Lungauban, a télen-nyáron is vonzó osztrák régióban.  2018.08.09.
A Balatont nem lehet megunni
Könnyed lazulás vagy akár pörgős futam – a rövid távú teljesítménytúrák többféle igényt is képesek kielégíteni. Ezúttal ez utóbbit választottam, és nem is bántam meg. Egyet jobbra, egyet balra (keletnek és nyugatnak); öt, majd tizenöt kilométer, és megint remek balatoni élményekkel lehettem gazdagabb. 2018.08.07.
Aranyhíd a Balatonon a tihanyi őrtornyokhoz
Titokzatos római őrtorony maradványai a Csúcs-hegyen, több ezer éves földvár sáncai az Óváron, gejzírkúpok látványos sziklacsipkéi, az utolsó igazi, erdős partszakasz vagy éppen az Apáti-hegyen álló Őrtorony-kilátó csodás panorámája. Vajon ezek hallatán mindenki tudja, hogy hol járunk? 2018.08.06.
A Dél-Balaton még mindig tartogat meglepetéseket
Elérkeztünk a Dél-Balaton kevésbé ismert látványosságait bemutató sorozatunk befejező részéhez. Autóval közelítjük meg Külső-Somogy dombjait, eldugott falvait, de a történelmi emlékeket gyalog fogjuk felfedezni. 20 kilométeres táv 400 m szintkülönbség leküzdésével.   2018.08.02.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. február
Tóth László:
Hajtűkanyar
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...