MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.10.06. 11:30,   Szöveg: TM

Kilátótúra és tökfesztivál – hétvégi programajánló

Minél több időt töltesz a szabadban, a szervezeted annál ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. Segítünk, hogy a mostani hétvégén is erősítsd az immunrendszered, és számtalan túrát, szabadtéri programot ajánlunk preventív jelleggel. 

1. Cartographia – Budai Kilátók túra

 

Fotó: Gulyás Attila / TM

 

A Normafától Nagykovácsiig tartó túra szintideje nem túl feszes, így kezdő teljesítménytúrázóknak is ajánlott. Útvonala: Normafa – Erzsébet-kilátó – Szépjuhászné – Nagy-Hárs-hegy – Kis-Hárs-hegy – Fekete-fej – Vöröspocsolyás-hát – Tarnai-pihenő – Nagy-Kopasz – Nagykovácsi. A Budai Kilátók Extra keretében a Budakeszi Vadasparkot is megnézheted. Táv: 23 km. Szintidő: 7 óra.

Mikor?
2016. október 8.
Hol?
Budai-hegység
További infó a programról itt.

2. Szüreti búcsú Szennán

 

Fotó: Fortepan

 

A hagyományosan október második hétvégéjén tartandó búcsúra látogatók igazi szüreti felvonuláson vehetnek részt: a vásári forgatagban lovaskocsikázhatnak, megkóstolhatják a szennai högy levét, készíthetnek mézesbábot, kipróbálhatják a mustkészítést, bordalokat tanulhatnak és énekelhetnek.
Mikor?
2016. október 9.
Hol?
Szennai Skanzen
További infó a programról itt.

3. Kisvasúti Nap Szilvásváradon

 

Fotó: Gulyás Attila / TM

 

Most szombaton, október 8-án Szilvásvárad ad otthont a Kisvasutak Napja rendezvénynek, és ezen a napon a Gloriette-tisztáson változatos programokkal várják a látogatókat. Az utolsó járat Szilvi gőzössel közlekedik, amelynek utasait a nap végén az Egererdő Zrt. totóját helyesen kitöltők közül sorsolják ki.
Mikor?
2016. október 8. 11.00–16.00
Hol?
Szilvásvárad
További infó a programról itt.

4. Tökfesztivál Fertőszéplakon

 

Fotó: 123rf.hu

 

Tök színes programkínálattal, tökből készült finomságokkal, tökfaragással, csuhébaba-készítéssel és más népi játékokkal, családi programokkal vár idén is Fertőszéplakon a Tökfesztivál.
Mikor?
2016. október 8.
Hol?
Fertőszéplak
További infó a programról itt.

5. „Állati túra”

 

Fotó: 123rf.hu

 

Az állatok világnapja alkalmából lovaskocsikázhatsz a Nagypartosi tanösvény mentén, megismerkedhetsz a fehér gólya életével és a Béda-Karapancsa tájegység állatvilágával. A túrázók utána ellátogatnak a közelben található lovas birtokra, ahol a lovakról minden fontos információt meg lehet tudni. A program időtartama 3 óra.
Mikor?
2016. október 8. 10.00
Hol?
Kölked, Fehér Gólya Múzeum
További infó a programról itt.
 

6. Kedvcsináló túra a jószágtartáshoz


Fotó: 123rf.hu

 

Ahol jószág van, ott madár is van. A túrán különböző jószágokkal ismerkedhetsz meg közelebbről, amelyek tartásához igen sok madárfaj kötődik közvetlenül. Most megtudhatod, hogy miért fontos az állatok legeltetése, miért létszükséglete a fecskéknek, a bíbicnek, a széki gólyának és sok más madárnak.
Mikor?
2016. október 8. 9.00
Hol?
Dinnyés
További infó a programról itt.
 

7. Csillagászati és űrkutatási hetek

 

 

A XXXVII. Megyei Csillagászat és Űrkutatási Hetek alkalmából előadást hallgathatsz a „Földszerű bolygók fejlődése és klímája” címmel. Utána távcsöves bemutató következik, amelynek témája a Hold, a Mars és a Szaturnusz.
Mikor?
2016. október 7. 18.00
Hol?
Kemenes Vulkánpark, Celldömölk
További infó a programról itt.
 

 

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...