MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2013.09.16. 14:05,   Szöveg: forrás:ferto-hansag.hu,   Fotó: Varga Dániel, Gulyás Attila

Nyolc kilométer a Fürtös bodza útja

Az Európai Együttműködés Napján adják át az új tanösvényt Asztalfő és Ágfalva között.

 

Az új tanösvény 10 állomáson mutatja be a Soproni-hegység növény és állatvilágát, geológiáját, vízrajzát és erdeit. A tanösvény kialakítása a „PaNaNet Pannonian Nature Network – Burgenlandi és nyugat-dunántúli természetvédelmi területek hálózata” című projektben, az AusztriaMagyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg. A tanösvény az osztrák-magyar határtérség nemzeti és natúrparkjainak-, valamint a Soproni Parkerdő közjóléti kínálatát gazdagítja.

 

 

Az ünnepélyes átadóra 2013.09.21-én délelőtt 9 órakor gyülekeznek a a NYME főbejáratánál (Sopron, Bajcsy Zs. u. 4.), ahonnét buszok szállítják majd az érdeklődőket Asztalfőre. A helyszín megközelítése csak a buszokkal lehetséges, az erdészeti útra gépjárművel behajtani tilos. A tanösvény átadásra, túrára rossz idő esetén is sor kerül.

 

A szervezők kérik, hogy akik szeretnének az elsők között végigsétálni az új tanösvényen feltétlenül regisztráljanak e-mailben. További információkat Vissi Andrástól kérhetnek a 30 / 22 93 777-es telefonszámon.
HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...