MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.02.21. 11:47,   Szöveg: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldal,   Fotó: facebook.com / Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Panorámasétány lesz a Szársomlyón

Korszerű, de tájba illő fogadóépülettel és egy szépen kialakított útvonallal várják a látogatókat 2019 novemberétől a Nagyharsányi Szoborparknál.

Március elsején lesz az alapkőletétel, azután pedig elkezdődnek a munkálatok a Nagyharsányi Szoborparknál, a Szársomlyón. A beruházás pályázat segítségével valósul meg: a látogatók jövőre már panorámasétányon haladva nézhetik meg legkorábban nyíló virágunkat, a magyar kikericset, ami Magyarországon egyedül a Szársomlyó hegyen él. Az útvonalat úgy alakítják ki, hogy biztonságos és egyben természetkímélő legyen. A korábbi egyszerű épületet új, tájba illő fogadóépület váltja fel.

 

Fotó: facebook.com / Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság


Az építkezés alatt a szoborpark zárva tart, de a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság továbbra is tart szakvezetéseket szerdától vasárnapig a Szársomlyó csúcsára, ami kerülőúton fog haladni. A túrát nemrégi mi is bejártuk, itt olvashatod az élménybeszámolónkat praktikus információkkal. 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Villány télen - Kikericsek nyomában a Szársomlyón

Magyar kikerics, a Szársomyló hungarikuma

Az ördög szántotta hegy féltett kincsei - Szársomlyó


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...