MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2015.04.08. 12:11,   Szöveg: turizmusonline.hu,   Fotó: Shutterstock

Kerékpárúton Egertől a Bükkig

Március 26-án elindult Eger önkormányzatának kerékpárút-építési programja, melynek eredményeképp nemsoká a várostól a Bükkig is elkerékpározhatunk majd.

A beruházás elkészültével Eger belterületén több mint 10 km-es (e célra épített, illetve felfestett) városi kerékpárút-hálózaton tekerhettek majd, s a megyeszékhelyet közvetlen bringaút köti össze Felsőtárkánnyal, s így a Bükkel.


A kivitelezés elsőként az Árva-köztől indul északi irányba, majd hamarosan Felnémeten is megkezdik a munkát, s a két építkezés párhuzamosan halad majd. A kerékpárút-hálózat megépítésének határideje 2015 novembere, és 500 millió forint uniós támogatással valósul meg. Mindez egy újabb idegenforgalmi területen teheti vonzóvá Egert.

 

Autósok, figyelem: nem lehet parkolni az Árva-közben
Minderről a parkolókat üzemeltető EVAT Zrt. több formában tájékoztatást nyújt a közlekedőknek. A kivitelezők kérik az autósokat, hogy a Széchenyi utca - Árva-köz - Zalár utca közötti részen fokozottan figyelmesen és ne rutinból hajtsanak. Minden gépjárművezetőt buzdítanak a Katona téri parkolóház használatára, amely fedett, őrzött és a most megszűnő kültéri várakozóhelyeknél olcsóbb parkolási lehetőséget biztosít Eger belvárosában. Emellett a Markhot és Knézich utcákban, illetve a Tűzoltó téren kialakított közterületi várakozóhelyeken lehet a közelben parkolni.
 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...